Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wysokotonowiec do GDN 13/50/9/1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wysokotonowiec do GDN 13/50/9/1

To mój pierwszy post na tym forum więc serdecznie witam wszystkich.
    Sprawa ma się tak, miałem wiele lat czaty 130 tonsila i w końcu padły mi wosokotonowce co się często w tych kolumnach zdarzało. Kolumny przeleżały sporo czasu i w końcu coś z tym trzeba zrobić.
    Mój plan jest taki żeby wykorzystać GDN 13/50/9/1 do budowy monitorów podobnych jak w tym temacie http://www.audiostereo.pl/monitory-n...-29_84805.html.
    Wiem że są gotowe rozwiązania z morelem MTD-29 ale dla mnie to są za drogie przetworniki tym bardziej że to ma być moja pierwsza konstrukcja a z kolei te oryginalne tonsila to trochę kiepawo grają.
    Poradźcie co można dołożyć na górę w okolicach 150 max 200 zeta za parę? Myślałem żeby wykorzystać coś ze stajni STX-a ale leżę w temacie zwrotnic.
    Moje GDN-y są wersją 12 ohm.

Pozdrawiam

To za dobre głośniki żeby zepsuć je słabymi kopułkami. Kiedyś miałem kolumny na 2x13/50/9 oraz seas 27TBFC/G, bardzo dobrze je wspominam. Dozbieraj tą stówę i kup 27TBFC/G lub poluj na używki

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Slaveta Zobacz posta
    Myślałem żeby wykorzystać coś ze stajni STX-a ale leżę w temacie zwrotnic.
    AWX by tu pasował ale on kosztuje prawie tyle co Seasy i do niego nie ma zwrotki.

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
      AWX by tu pasował ale on kosztuje prawie tyle co Seasy i do niego nie ma zwrotki.
      mamy tanszego PCXa. to samo tylko ze bez "miedzi"

niestety ogranicza nas tutaj brak gotowych zwrotnic
      wiec cokolwiek bys nie wybral to i tak sie nie zmiescisz w tych 150-200zl!

tak wiec poluj na uzywane 27 tbfcg. to bardzo popularne u nas glosniki i da sie je czesto kupic w dobrej cenie

Skomentuj

Czaruję...
      X