Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

alphard xe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

alphard xe

Posiadam dwie estradówki które zajmują miejsce w pokoju chciałbym wyjąc z nich głośniki i zrobić suba. Głośniki to 2x alphard 160W 8ohm. Do napędzenia złożyłbym sobie zasilacz irka na TDA 7294.
    Jeśli jest sęs to w jaki litraż celować i czy można umieścić dwa głośniki w jednej obudowie jeśli tak to w jakiej konfiguracji.Dlaczego te głośniki po prostu takie mam zajmują miejsce a nie chciałbym wyrzucać.
    Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Musisz podac dokladny model glosnika, zeby cokolwiek mozna bylo powiedziec. Wrzuc tez jakies zdjecia do weryfikacji.

Skomentuj

oto zdjęcie
      https://diyaudio.pl/i/25765/h9pfbirq...1425489844.jpg
      sub grałby w pokoju 35 m ewentualnie czasami 26m

Skomentuj

Niestety ten głośnik nie nadaje sie na subwoofer.

Skomentuj

czyli sprzedaj to w takim stanie jak masz obecnie
          a za kase kupisz sobie normalny glosnik

Skomentuj

Oki dziękuję więc przy najbliższej okazji się ich pozbędę albo wywiozę na działkę i tam sobie pograją na świeżym powietrzu:P
            I mam jeszcze pytanko zrobiłem sobie ostatnio kolumienki na wzór tych Pawła S.pojemność obudów 12l.
            http://diyaudio.pl/showthread.php/24...200-8-f-a-pc-x
            Napędzam to wzmacniaczem z tego projektu Mirleya miniwzmacniacz 2x 100w na tda7294 +przedwzmacniacz z regulacja tonów też Mirleya i przy większej głośności przy utworach z wyraźnym bassem zaczyna być słychać odgłos jakby w środku była rozerwana torebka foliowa.Źródło to komputer z kartą asus xonar dx. Jak w ustawieniach karty dam na bass strasznie to słychać na innych wcale.

Skomentuj

albo masz jakas nieszczelnosc w obudowie...
              albo to przester sygnalu wlasnie poprzez podbijanie basu w korektorze!

Skomentuj

Typowe furgotanie przy nie zaokrąglonych krawędziach bassrefleksu ( lub za mała powierzchnia szczeliny ).

Skomentuj

Hmm już sam nie wiem zmieniłem wzmacniacz na złożony na lm 3886 oczywiście ten też sam składałem i po kilku minutach jeden głośnik padł chyba cewka się przypaliła jak wciskam głośnik to słychać ocieranie i czuć opór.Tu też nie podnosiłem głośności powyżej połowy.Te estradówki na alphardach grały na obu wzmakach co najmniej po 2 miesiące i się nic nie działo:P Na tym wzmaku przy przestawieniu w korektorze na bass tez słychać to samo co w poprzednim może głośniki były jakieś felerne:P(:?

Skomentuj

Czaruję...
                  X