Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alphard lw 800 sx - czy ktoś to zna?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Alphard lw 800 sx - czy ktoś to zna?

Tak, tak wiem szajs itp, ale tak sie składa że moge po konkretnej taniości nabyć takie 4 przetworniki i pomyślałem o konstrukcji 2,5 way chyba, że średnich tonów kompletnie nie będzie to wtedy jeszcze średniaka sie wrzuci. Nie zależy mi na jakości, tylko na głośności. Pare znajomych sie zgłosiło czy czegoś nie skołuje, bo robią 18-stki a i na małe domówki takie kolumienki się przydadzą. Szukałem w wyszukiwarce, ale dużo nie ma. Znalazłem jego parametry w spisie, ale troche sie cykam uwierzyć, że ma on fs już przy 36 hz. a tak dobry jak zwykły lw 800 (którego mam w subie i fajnie pyka) to raczej nie jest, tak po opiniach czytałem. Więc pytanko, mierzył go ktoś ?

Wszystko zależy za ile możesz go kupić.

Skomentuj

60zł za 4 sztuki. Temu tak mnie kusi. jeden stx GDN-22-140-SCX to niestety aż 79 zł :( na taką jakość póki co nie mam kasy

Skomentuj

A mi się wydaje, że najlepiej będzie kupić używane kolumny i szukać suba. Po taniości, bo robota kolumn jak nie ma się 79zł na głośnik, nie ma sensu.

Skomentuj

Cena dobra, 15zł za sztukę to jak za darmo.
          Do hałasowania na imprezie wystarczy.

Skomentuj

myślę, że ma sens bo zawsze jakaś frajda ze składania paczek. Tym bardziej jeśli to nawet zagra. Dobra, póki nikt o nich nic mi nie powie, to będę liczył na parametrach "mierzonych" przez Pana "X".
            A mam jeszcze jedno pytanko. CT.STX.3,5.1.250.8.N.P.PH , czy jeśli tak jak zalecają (to minimum) utne pasmo na 2,500 hz i dam tłumik 3 db to dadzą rade? wyżej raczej nie ma opcji żeby ciąć bez średniaka z tym lw . Opinie są raczej co do jakości a nie wiem czy wytrzyma nocke na sporym wysiłku.

Skomentuj

Przy dobrze zaprojektowanej zwrotnicy, nawet takie glosniki jak Alphardy zagraja poprawnie, warunkiem bedzie jeszcze jakis przyzwoity glosnik wysokotonowy. Niby glosniki prawie darmo, ale zakup glosnikow to najmniejszy problem...

Skomentuj

Zamieszczone przez sztuku Zobacz posta
                dadzą rade?
                Zamieszczone przez sztuku Zobacz posta
                nie wiem czy wytrzyma nocke na sporym wysiłku.
                Jak zrobisz poprawnie filtr, jak również dasz żarówkę przed nim, to powinien wytrzymać.

Skomentuj

ok, dzięki wielkie. Poszukam jeszcze projektów z tym głośnikiem. Mam znajomego elektronika, to coś może rozkminimy z tą zwrotką, ale co do zwrotnic to wiem, że nic nie wiem. No ale trzeba się jakoś uczyć...

Skomentuj

Czaruję...
                  X