Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ceny Visatona

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ceny Visatona

Co sądzicie o głośniczkach tej firmy (W 130 s 8 Ohm i 170 s 8 Ohm).
    Jak spisuja sie w odniesieniu do Tonsili. CZy wyarto dołożyc pore groszy do tych Visatonów. ( Ich ceny ostatni spadły ) :
    W 130 s 8 Ohm - 102 zł
    W 170 s 8 Ohm - 130 zł

[ Dodano: 2005-01-13, 12:35 ]
    http://grelton.mycom.pl/index.php3?c...a_id_1167=1942

Tak sie spisują jak kosztują,bez rewelki.Porównywalne do Tonsili.
    PZDR

Skomentuj

tylko jedna odpowiedz :(

Skomentuj

ja mam W 130 8 SC podobno są w swojej klasie super... ale dowiem sie gdzieś w lutym jak je złoże bo narazie nie mam fundyszy na zwrotki....
        pozdro

Skomentuj

A zdradzissz szczególy projektu??

Skomentuj

umberto: przesadzasz. tonsilowi naprawde duzo brakuje do serii z S Visatona. Miałem kiedyś w domu kit co się chyba ALTO II nazywał, czy coś podobnie, więc wiem jak to gra. A gra nieźle całkiem. Jeśli chodzi o zakup to polecam Grelton, bo ceny z akkusa to rozbój.

poza tym polecam się zainteresować serią AL. naprawdę ciekawe głośniczki.

pzdr

Skomentuj

Co do w130s to ja tez bym chcial uslyszec pare opini bo tez sie tak przymierzam w dalekiej przyszlosci na monitorki

Skomentuj

A jak wypada kopułka SC 10 N podłóg innych w tej cenie?
                Teraz w Greltonie kosztuje 63 zł,więc cena sporo spadła.Czy za tą kase można kupić coś lepszego?

Skomentuj

Pisalem o nich na stronie audiomania.sart.pl z dziale zwrotki bo bardzo lubie sie bawic w170s i uwazam ze porownywanie do innych marek glosnikow jest pomylka.Pomijam to ze jest pewna przepasc technologiczna miedzy roznymi formami , ale najwazniejsze jest to ze kazda firma ma swoja filozofie brzmienia i np Visaton nie wchodzi w wielka skutecznosc okupiona wezszym pasmem tylko w druga strone, nie da sie porownac takze do innych marek ktore p sa malo efektywne ale pasmo i tak maja zawezona (kazdy wie o czym mowie). Visatony pewnych serii sa poprostu dobre, daja wiekszy dzwiek niz by sie spodziewac, sa wytrzymale i bardzo liniowe.Wie o tym kazdy kto ich sluchal i mial okazje na nich popracowac.
                  130stki nadaja sie do monitorkow malutkich.
                  Z dwoch 170tek robi sie nawet suby.
                  Sa warte swej ceny (tym bardziej obnizonej co nie jest podejrzane poniewaz firma wypuszcza coraz to nowsze modele i to dla ludzi w przeciwienstwie do Tonsila ktory cos tam robi ale tylko dla siebie a w handlu sa resztki z panskiego stolu i leciwe technologicznie konstrukcje).
                  Mowi sie ze Eltax robi kolumienki jakby zblizone do Tonsila ale i to nie jest prawda.Oczywiscie te podobne cenowo moga sie lekko zblizyc i nawet naprzyklad w Discoverach brzmienie jest gorsze od roznych innych kolumienek, a przekladajac do tej budy np 2 szt.W170S uzyskuje sie rasowca (oczywiscie po zmianie zwrotki i strojenia).
                  Nie da sie zatem do konca porownac marek.

Skomentuj

Czy slyszal ktos moze glosnik W130S ? Chcialbym zrobic na nim monitorki, tylko zastanawiam sie, czy dac je do malych obudow 3 l (tak jak w monitorach alto), czy tez dac mu z 13 l i probowac wycisnac z niego troche basu w malym 7 m2 pokoju.

Skomentuj

A do tych monitorkow bedzie sub czy jakies frony czy same monitorki ?? Jezeli bedzie sub to nie ma sensu dawac ich w wiecej niz 8-10L jezeli suba nie bedzie moze i warto zaryzykowac...

Skomentuj

Sub uzywany bedzie tylko do filmow, muzyka na samych monitorkach (obecne warunki nie pozwalaja mi na glosna muzyke dlatego chce cos malego - powod... nowy 50 cm mieszkaniec)

Skomentuj

Na samych 130stkach nie ma co sluchac.Troche za male sa, choc projektanci Visatonu wsadzali go do BR malenkiego w zestawach 2.1

Skomentuj

Czaruję...
                          X