Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pytanie o nowe obudowy do stx 3way

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pytanie o nowe obudowy do stx 3way

Witam mam kolumny stx 3way i chciałbym zmienić obudowy z bass rexlexem szczelinowym ale nie wiem jak to zrobić i czy to ma sens bo albo ja coś źle zrobiłem albo amplituner mam do niczego a mam pioniera 817 k (brakuje mi basu powinno wszystko grać selektywnie a zaczyna wszystko lepiej brzmieć jak odkręcę sprzęt do połowy mocy fakt on będzie do zmiany ale nie wiem na jaki i to ma służyć tylko i wyłącznie do filmów

Witam, a co to za kolumny?

Skomentuj

to ten projekt http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1839905.html
      (gdn-22-140-scx)
      (gdm-14-150-scx)
      (gdwk-10-200-8-pj)
      Last edited by ziom309; 01.04.2015, 16:31.

Skomentuj

Może to masz za wysokie wymagania, jaki miałeś sprzet wcześniej?

Skomentuj

hmmm wcześniej nie miałem żadnego sprzętu słuchałem u innych jak brzmią kina a teraz pracuje na monitorach studyjnych ale tylko ich używam do słuchania muzyki,albo może amplituner nie jest wydany albo wina zestrojenia czy wytłumienia w sumie nie znam się na tym

Skomentuj

Co niby ma dać zmiana na szczelinowy ? Totalny bezsens.
            Pogrzeb w ustawieniach w ampli, może masz odcięcie ustawione jakoś dziwnie albo coś z akustyką jest nie tak.
            Poza tym tani amplituner nie da dobrego basu, tak samo jak tanie stxy,
            może masz za duże wymagania.

Skomentuj

może źle zestroiłem bass sam nie wiem ,amplituner jest słaby i ma takie opinie a przy zmianie myślałem o Harman Kardon a obudowy do kolumn są do wymiany bo zniczyły się i myślałem aby zrobić teraz na bass reflexsie szczelinowym ew drugi taki projekt zrobić i suba dorzucić

Skomentuj

Ten amplituner ma jakiś loudnes?

- - - - - aktualizacja - - - - -

W instrukcji jest bass, treble +/-6dB loudnes +10dB dla 100hz i +5dB dla 10khz, to powinno wystarczyć:glare:

Skomentuj

oczywiście ze ma midnight i loudnes i bass i treble tez można podkręcić ,tyle ze mi się wydaje ze powinno to chodzić selektywnie do 50% mocy wzmacniacz starasznie plytki jest bass( na midnight czy loudess czuć różnice od razu)

Skomentuj

A pożycz od kogoś mocniejszego wzmaka stereo i zobaczy czy problemy z brakiem basu nie wynikają ze słabego zasilania.

Skomentuj

A może chodzi po prostu o krzywe głośności?

Skomentuj

Czaruję...
                      X