Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pomiar gośników
Collapse
X
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaPrzez kogoś? To jest jakiś żart? Prowokacja?
Skomentuj
-
To są te wspomniane w spam poście..
http://diyaudio.pl/showthread.php/19...l=1#post445024
http://diyaudio.pl/showthread.php/19...l=1#post445105
Skomentuj
-
Ok przepraszam za dziwny temat, już wyjaśniam, mam Altusy 110 których nie chce się pozbyć i zleciłem wykonanie modyfikacji aby zagrały troche lepiej, w modyfikacjach ma być wymieniony wysokotonowy na seas chyba 0141 średni STX, zwrotnica, wygłuszenie z prasowanego filcu.
Całość jest autorstwa Zap Accustic.Last edited by Djbaca2; 17.04.2015, 21:02.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta:) Fajny temat, czy Ty jesteś tym "starszym Panem" od altusów które Adam przerabia ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Vigoss Zobacz postaPrzecież to nie są altusy... Został tylko niskotonowy w oryginału. Pomiary ok.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Djbaca2 Zobacz postaNie nie jestem żadnym starszym panem, własnie dlatego nie chciałem pisać jakie to kolumny bo się zaczna teksty typu: ale to Altus, nie warto, po co itd. Otóż dla mnie warto, mieszkam za granica i troche zachodu mnie kosztowało aby je ściągnąć tutaj, spokojnie mógł bym kupić "Coś lepszego" ale ja chciałem je głównie przez sentyment, nie oczekuje super brzmienia, nie chciałem również pisać przez kogo poniewaz widziałem mało pochlebne opinie na temat Pana Adama, poprosiłem tylko o opinie pomiaru głośników nie zwracając uwagi na to ze Altusy.
Skomentuj
-
Ok to juz nie Altusy macie racje, mam sentyment do nich, dorwalem je jak mialem ok 15 lat wtedy grały dla mnie super (Głośno) teraz 17 lat pózniej nadal mi sie one podobaja, wyglad Altusów jest dla mnie super ale niestety dzwiek niestety juz nie, postanowiłem je jakos ucywilizować coś kosztem czegoś.
A nie chce aby poprostu stały jako ozdoba salonu wiec zdecydowałem sie na ten krok.
dziekuje za pomoc i opinie
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaNikt nawet nie napisał słowa o tym że to altus, to nie ma znaczenia.Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaPomiary wyglądają OK :)
Strojenie trochę konturowe ale skoro to altusy
Skomentuj
Skomentuj