Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki głośnik niskotonowy do mostka TDA7294?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki głośnik niskotonowy do mostka TDA7294?

Cześć. Jakieś 5 lat temu wykonałem subwoofer na STX GDN 22-140-8-SCX napędzany właśnie mostkiem TDA7294, ale nie gra to odpowiednio w pokoju 20m2. Chciałbym teraz wykonać nowy subwoofer na jakimś głośniku o średnicy 30cm, obudowa myślę, że otwarta. Głośnik tak do 200zł. Chyba, że opłaca się dopłacić do jakiegoś droższego to mogę dołożyć.
    Last edited by dawid91; 05.06.2015, 19:30.

Może nie jest problemem sam sub ale jego ustawienie w pokoju?

Skomentuj

lub oczekiwania

zrobilem bratu subwoofer na najtanszym 10" STXie i mostku TDA... spodziewalem sie byle czego, a zagralo zaskakujaco dobrze i glosno

popularnym glosnikiem do mostka tda jest GDN 30/120/1. tylko ze obecnie troche za drogi
      ostatnio sporo bylo okazji na beyme 12BR70

Skomentuj

Prawdopodobnie coś nie tak jest z akustyką pokoju, gdy siedzę przy kompie jest fajny bas, ale wystarczy, że wstanę i już go prawie nie ma. Ale i tak chciałbym złożyć coś nowego na większym głośniku. Tamtego suba nawet nie wykańczałem, bo ciągle mi nie pasowało jego brzmienie.

GDN 30/120/1 kosztuje teraz na allegro 200zł, a ile wcześniej kosztował? 12BR70 znalazłem w sklepie beyma i kosztuje 255zł, warto do niego dopłacić?

Skomentuj

to zalezy czego oczekujesz od glosnika
          potegi czy muzykalnosci?

mozesz jeszcze poszukac peerlessa SLS-10 lub 12

Skomentuj

Odpowiem tak. Słucham muzyki elektronicznej i rockowej. Raczej muzykalności, potęga to się chyba do filmów tylko nadaje i na estradę. Oczywiście lubię miękki bas, a nie klekot. Mam kolumny Tonsil Space 86' i z niskimi u nich słabo, ale na filmie grają dobrze. Chcę trochę je wspomóc i tyle

Skomentuj

Czaruję...