Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

LUDZIE POMOCY :D:D:D JESTEM POCZATKUJACY :P

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

LUDZIE POMOCY :D:D:D JESTEM POCZATKUJACY :P

Witam !!

Mam prosbe i pytanie ... pomozcie mi zbudowac moj subwoofer !!!

Mam głosnik eXtreme DeVil RX122 12'' (30 cm)
    MOC 400W
    RMS 200W
    Fs = 30-2800 Hz
    Qes = 0,28
    Qts = 0,26
    Qms = 4,1
    VAS = 50 l
    Spl = 94 dB

Vb=14l ??:/ ?
    wyszło mi ze skrzynia powinna miec 14 LITROW :/ ??

prosze pomozcie mi ...
    JAKIE WYMIARY MA MIEC SKRZYNIA !?!?!
    TO MNIE NAJBARDZIEJ INTERESUJE ...

Chce zrobic suba z Bass Reflexem ... z płyty wiórowej 18mm ...

pozdrawiam i prosze o pomoc doswiadoczonych audiofilskich zapaleńców

dzieki
    mike

po pierwsze co to za dziwny glosnik..... hmm parametry dziwnie wygladaja... a 18mm to za malo jak na 30cm glosnik min 22mm obudowa

Skomentuj

coś to Fs nie za bardzo...

Skomentuj

hmmm ... TZN co ze co ??

powiedzieli mi ze do subwoofera ...

jaka ma byc obudowa ...

22mm .. co dalej jakie wymiary ?

Skomentuj

parametry mało wiarygodne

Skomentuj

to znaczy że Fs to częstotliwość rezonansowa - ma stała wartość a nie przedział. To co podałeś to wątpliwe pasmo przenoszenia tego głośnika. A Fs potrzebne jest do obliczeń.

Skomentuj

wiesz co ja bym nie wierzyl w te parametry.... trzeba bylo wczesniej przyjsc na to forum i poczytac troche i zobaczyl bys ze tego typu glosniki nie zabardzo sa dobre... juz lepszy bedzie STX a jego cena Cie zadziwi
              http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...=0&vSubPage=59
              a i te diabelki szybko sie pala, jednym slowem tandeta.. sprzedaj na allegro i kup stx bo inaczej sie zawiedziesz

Skomentuj

no a z tym głosnikiem co mam - daibełem juz nie mozna nic zbudowac ?? podajcie jakis plan nie wiem byle co .. najwyzje potem kupie nastepny - inny jak bozia da :P:P

jakie to ma miec wymiary .. ratujta ludzie ..

Skomentuj

kolejny post w stylu:

czesc, kupilem głosnik "extrem american power subwoofer 1000W" za 10,99 w tesco i nie wiem jaką obudowe do niego zrobic, ale musi byc to BR(bo koledzy mnie wysmieją ze nie ma rurki). chce zeby grał ładnie i głosno. pan w sklepie powiedzial mi ze to najlepszy glosnik na rynku i mimo ze nazywa sie inaczej to produkuje go JBL na spółkę z PIONEEREM. mam zamiar go napedzic unitrą o mocy 15W@8ohm. proszę o pomoc(ale i tak zrobie po swojemu).

Skomentuj

w kazdym dziale jest ten post ----> WON z tym, dla niektorych powinny byc bany na forum za bezmyslnosc

Skomentuj

cicho tam pomyliło mi sie .. lepiej idz do Tczewa swojego buraki skopac na polu ... :/

jest ktos kto mi pomoze ?

Skomentuj

mike__666,
                        Szanowny panie kolego . Jesteśmy tu od kilku lat na tym forum i staramy sie w miare nabywanych umiejetności i wiedzy pomagac nowym konstruktorom .
                        Nie wiem czy inne fora maja mniejsza kulture ale tu nawet moderator nie moderuje .
                        Powodem jest to ze sami forumowicze potrafia w łagodny i cichy ( nie odpowiadają)
                        sposób przekonac do kultury. Trafiają sie zaciekłe rozmowy o tematyce audio ale tam obie strony przedstawiaja ( lub starają sie ) przedstawiać swoje racje w dośc ostry sposób lecz z zachowaniem .... hmmmm ... kultury wobec przeciwnej strony . Raczej Obelgami wobec jednego forumowicza
                        swojego buraki skopac na polu
                        nie zachecisz naszego grona do
                        jest ktos kto mi pomoze ?

Głosnik jaki masz nie jest za dobry . Raczej obudowa zamknieta bo na strojenie b-r trza troszku poczytac . Jak byś duzo czytał byś załapał ze raczej jesteśmy grzecznymi chłopczykami co w stodołach wyskrobją zestawy przeskakujace jakością kolumny/wofery o 2-3krotnie produkowane seryjnie przez źle opłacanych pracowników ,dopieszczamy konstrukcje ( widziałem zestaw 4kzł gdzie wkładano przewody i elementy zwrotnicy za 2-6 zł . Tu sie dowiesz wiecej ale zgrzeczniej ;-D

Skomentuj

To pewnie twoja pierwsza konstrukcja wiec moze cie pociesze ze na ogol pierwsza konstrukcja okazuje sie tandeta :). Moj pierwszy sub - az wstyd sie przyznac byl na lw1000 (cale szczescie ze nie placilem za glosnik ). A jak kupiles glosnik z diabelkiem na membranie to parametrami ktore do niego dostales i tak najprawdopodobniej mozesz sobie podetzec d... . Jestem tylko ciekaw ile za niego zaplaciles ??

[ Dodano: 2005-01-15, 23:00 ]
                          I posluchaj rady Chomika jak chcesz zeby ci ktos pomogl TROCHE KULTURY

Skomentuj

NO przepraszam :( macie racje ... sorry ze tak wyjechałem...

głosnik kupiłem za 44 zł w hurtowni .. chciałem kupic 4 Ohm BOSCHMAN BASSOwy za 150 ale facet powiedział ze lepszy bedzie ten : Extreme devil :/ za 44 zł .. do suba ...

dziwne??

sprzedam na allegro i nastawiam sie na alpharda SW dobre posuniecie ??

albo .. co mam kupic - jaki głosnik za około 150 zł .. ??

jeszce raz przepraszam i prsoze o helpa

Skomentuj

Tonsil 20/80/2 za 145 złotych - to jest GŁOŚNIK a nie jakaś chińska pierdziawa...

Skomentuj

extreme debil jest do niczego tak samo jak SW alpharda...jedno godne polecenia alfreda to CW za 150 pln masz akurat cw1202c tylko do tego to by sie wzmak przydal na pa300 a ja ci polece cos normalnego do pokoiku tak do 20m2 a minowice tonsila 20/80/2 albo jak chcesz cos taniego i rewelacyjnego to moze jakiegos stx i jeszcze bedziesz mial na wzmak. stx to z serii ss badz sc a wielkosc to zalezy od kolumn jakie masz i pomieszczenia w ajkim sluzyc on bedzie no i pamietaj o wzmaku

Skomentuj

Czaruję...
                                X