Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki głośnik dopasować?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki głośnik dopasować?

Witam,

Proszę szanowne grono o pomoc w doborze głośnika. Posiadam sub bass aktywny Mackie SRM1801 z uszkodzonym głośnikiem (urwany kabel przy membranie). Chciał bym wsadzić w skrzynie inny głośnik lecz niestety producent nie podaje żadnych parametrów dotyczących oryginalnego głośnika o symbolu CY-2041539. Z parametrów modułu wyczytać można jedynie pobór mocy prądu 160 watts przy 1/4 mocy AC a z oficjalnych danych na temat tego aktywnego sub basu tyle: Power Amplifier
    Rated Power: 500W RMS / 1000W peak

Głośnik ma 18"

Pytanie brzmi o jakich parametrach powinienem szukać głośnika aby urządzenie ponownie zagrało a przy tym nie uszkodziło się.

Dziękuję bardzo za pomoc.
    Last edited by Myszono; 23.06.2015, 13:00.

Witaj kolego.
    Na poczatku warto by bylo zaznajomic sie z regulaminem forum. Zamiesciles zapytanie w niewlasciwym temacie.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Witaj kolego.
      Na poczatku warto by bylo zaznajomic sie z regulaminem forum. Zamiesciles zapytanie w niewlasciwym temacie.
      Otóż to.

Skomentuj

Przepraszam ale nie mogłem się zdecydować w którym dziale mam pisać.

Skomentuj

Producenci takich subów specjalnie nie dają jakichkolwiek namiarów w celach naprawy, zepsuje się to wyrzucić..

Ja na twoim miejscu rozebrałbym skrzynię, rozkleił kopułę i przedłużył wyprowadzenia cewki. Pozniej wszystko sklejasz i jest ok. Tylko to rozwiązanie działa tylko jak wyprowadzenia masz poprowadzone przez membranę, jak linki ucięte są przy cewce (co jest raczej mało możliwe) to jest problem.

Napisz co myślisz na ten temat, przede wszystkim daj zdjęcie jak to wygląda (odrazu napisze że tutaj obowiązuje forumowy hosting zdjęć, upload masz na dole jak piszesz post, na czerwono)

Skomentuj

Aktualnie dolutowałem kabelek do drugiego kawałka kabla wklejonego w membranę gdyż cokolwiek wystawał. Podłączyłem na chwilę grać gra ale pewnie się urwie. Oczywiście bardzo dziękuję za pomysł z rozklejeniem kopuły myślę że tak zrobię jak się urwie następnym razem czyli pewnie na przyszłej imprezie w ten weekend. Generalnie to chciał bym jednak wiedzieć jaki kupić nowy głośnik aby mieć nawet w zapasie. Dzwoniłem dzisiaj do serwisu Mackie w Krakowie ale tam też nie wiedzieli nic o tym głośniku. Powiedzieli że jeśli chcę kupić zamiennik to mam celować w 600W RMS - co wy na to?

Skomentuj

Czaruję...
            X