Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

FX300 w większej skrzyni

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

FX300 w większej skrzyni

Witajcie,
    Znajomy napalił się na moje kolumny FX300 zrobione wg. projektu stx'a. Ale udumał sobie zrobienie większych skrzyń, tzn. 2 razy większy litraż. Wszystko będzie tak jak stx zaleca z tym że kolumny będą głębsze.
    Co sądzicie o tym pomyśle? I drugie pytanie przy seryjna skrzynka ma niecałę 40l i port 16.5cm, więc dla 2 razy większej skrzynki jakiej długości dać?

bez sensu, zmiana obudowy wpłynie na wszystko, poza tym litraż jest liczonych dla danych przetworników więc, nie to się nie uda

Skomentuj

Zamieszczone przez luki343 Zobacz posta
      udumał sobie zrobienie większych skrzyń
      A czym się kierował - tak z ciekawości?

Skomentuj

a niech sobie robi!
        moj kolega tez lata temu chcial byc madrzejszy i zrobil wieksza skrzynie... efekt? brak basu!
        w przypadku AWXow bas sie tak przeciagnie ze bedzie tylko jednostajne buczenie!

sprzedaj mu swoje i rob cos nowego!

Skomentuj

Ale co za problem :) Niech robi i odseparuje niepotrzebny litraż wewnątrz. Skoro kolega ma duszę amerykanina i musi mieć wszystko większe to można to zrobić w ten sposób

Skomentuj

Chyba ma za dużo metrów w mieszkaniu.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
              A czym się kierował - tak z ciekawości?
              Przy jego 57" (chyba) TV i potężnej komodzie, po prostu kolumny giną.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              sprzedaj mu swoje i rob cos nowego!
              Też o tym myślałem ale nie mam pomysłu na nic innego, z funduszami średnio a to co jest wystarcza. Może za jakiś czas się coś pokombinuje :)

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
              Ale co za problem :) Niech robi i odseparuje niepotrzebny litraż wewnątrz. Skoro kolega ma duszę amerykanina i musi mieć wszystko większe to można to zrobić w ten sposób
              Taki właśnie był mój pomysł, myślałem nad zasypaniem piaskiem niepotrzebnego litrażu, oczywiście odgrodzonego mdf. Tylko ile to będzie ważyć.....

Skomentuj

myślałem nad zasypaniem piaskiem niepotrzebnego litrażu
                Nie ma sensu, kolumny i tak będą ciężkie.

Skomentuj

Taki właśnie był mój pomysł, myślałem nad zasypaniem piaskiem niepotrzebnego litrażu, oczywiście odgrodzonego mdf. Tylko ile to będzie ważyć.....
                  Poprostu odseparować, wypchać wytłumieniem albo/i wykleić matą bitumiczną i po sprawie.

- - - - - aktualizacja - - - - -

To raczej głębokość tak nie powiększy optycznie a utrudni ustawienie, lepiej byłoby zrobić szersze fronty albo wyższe kolumny tyle że to już wymaga ingerencji w zwrotnicę.

Skomentuj

Dobra, to wypcha się najwyżej to gąbką albo czymś innym :)

Głębokość właśnie powiększy optycznie, wchodząc do pokoju widać cały sprzęt bokiem, dla próby postawiliśmy dwie moje kolumny jedna za drugą i dużo lepiej to wyglądało.
                    Komoda ma jakieś 50cm głębokości i kolumny stojące tuż przy niej, właściwie jej dotykając dużo lepiej się prezentują. Niestety nie mam zdjęć, może jakoś w przyszłym miesiącu coś się cyknie.

Dzięki za porady :)

Skomentuj

to niech zrobi 3 drogi na 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        to niech zrobi 3 drogi na 10"
                        Słuszna koncepcja. I do tego dwa suby na 15". Takie cos mi sie marzy jak bede miał salon 50-60m2.

Skomentuj

Czaruję...
                        X