Czy głośnik Beyma Power 10 jest dobry do 3-drożnej kolumny. Gra do 1500Hz. A w takich kolumnach daje się cięcie dla basu rzędu 1k więc powinien być ok. Jaką górę radzicie do tego? Myślę o czymś z Beymy. W ofercie są dość mocne kopułki CarAudio 4ohmowe o wysokim (rzędu 104-105dB) SPL kopułki i do tego jakiś średniak np POWER M6. Co o tym myślicie, jak to razem zagra. Głośnik ma 300W RMS więc mam to napędzać PA300 lub czymś podobnym. Proszę o porady i sugestie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Beyma POWER10 - czy dobra do kolumn?
Collapse
X
-
tez tak lubie ale wydaje mi sie to byc dosyc drogie rozwiazanie szczegolnie jesli chodzi o powerka...wydaje mi sie ze same 10br60 starcza i juz nie bedzie trzeba suba dla pewnosci mozna uzyc 12br70 i sub bylby praktycznie zbedny...a jednak do kolumienek na powerku to niedosc ze droga zwrotka jak pierun to jeszcze wzmak stereo o mocy slabej estradowki. mi siewydaje ze rozwiazanie z powerem w kolumnach nie jest najlepsze spokojnie starczy 12br70 zreszta stempel robil kolumny na tych glosnikach wiec niech siewypowie czy mu basu brak i czy suba potrzebuje
Skomentuj
Skomentuj