Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz i glośnik do suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz i glośnik do suba

Witam
    Z faktu, iz pozytywne wrazenia odsluchowe powoduje u mnie naprawde niski bas, chcialbym wzbogacić swój skromny zestaw kina domowego w aktywny subwoofer. I teraz takie pytania:

1. Moduł wzmacniacza, gdzie mozna kupić coś takiego w przyzwoitej cenie? Wypatrzylem cos takiego:
    http://www.stx.pl/index.php?vMenu=3&...0&vSubPage=291
    oraz
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39680196
    Ewnentualnie inne propozycje w podobnej cenie.

2. Jakiej firmy glosnik zastosowac, zeby bas byl naprawde niski. Glośnik ma miec srednice okolo 30cm. Cena do 200-250zl.

Dodam, ze w tej chwili posiadam kolumny wzorowane na altusach, z glośnikami: GDN 30/60/1, GDWT 9/80, GDM 12/60/2. Jak widac wysokotonowe sa mocniejsze od reszty. Chciałbym, żeby subwoofer wypełniał tą "dziurę" z "nadmiarem" :)
    Z góry dziękuje za odpowiedzi.

mocniejszy bo ma wiecej w ale co ztego po to jest taki parametr spl i po to masz glowe zeby robic tlumik o odpowiedniej wartosci i subik nie uzupelnia dziury tylko w srodku pasma tylko w najnizszym jego zakresie a jak masz zaduzo wyskich to je przytlum i tyle

Skomentuj

Oczywiście masz racje, ale zależy mi na diametralnej poprawie basu i przy okazji dorownanie do wysokotonowego.

Skomentuj

o dzizas... bas w zakresie kolumn i srednie mozesz wyrownac z wysokimi tylko poprzez danie tlumika na wysokie nie ma innej opcji musisz wyrwnac charakterystyke...a suba dac tylko po to aby uzupelnil rejestry nieosiagalne dla kolumn. sub nie podbija basu znaczy moze ale nie po to zostal stworzony a jesli podbijesz najnizszy bas i zostawisz te wysokie jak masz to bedzie jedna wielka przyslowiowa chuj@#4 jak mawiaja z gowna bata nie ukrecisz

Skomentuj

Dobra, dam ten tłumik. A dodatkowo chce zbudować subwoofer. Widze, że od Ciebie Kudłaty odpowiedzi nie dostane, wystarczy spojrzeć w Twoj podpis. :) Ale o gustach sie nie dyskutuje, jak już wspomniałem, dla mnie najważniejszy jest bas.

Skomentuj

suba na 30 cm prosze bardzo wez sobie przejzyj oferte stx www.stx.pl polecam jak wszyscy serie ss i sc. uprzedzam ze wymagaja poteznego wzmacniacza i graja naprawde glosno. ponadto widze ze twoja wiedza jest mkra skoro oceniasz glosnosc glosnika po mocy szczegolnie wysokotonowe no ale to nic wszystkiego sie mozna nauczyc wiec jak mowie zaloz tlumik to zapewne mam racje... zreszta przejzyj sobie parametry glosnikow jakie masz bo najprawdopodobniej sredni tez wymaga tlumika. a tak na marginesie to co ci nie pasuje w mym opisie

Skomentuj

hmm stx przejrzalem, glosniki nie sa dobrej jakosci. Chodzi mi o cos z wyzszej półki, jeżeli sie da za tą cene. A co sądzisz o tym wzmacniaczu z stx, do ktorego dałem link?

Skomentuj

cos lepszego mowisz prosze bardzo beyma 12br70 www.elmuz.com.pl nie wiem co to za wzmak a\bo mi sie stronka stx nie otwiera ale zapewne ten 100w modol wiec do tej beymy starczy

Skomentuj

O, podoba mnie się ten głośnik :) Nie wiesz może ile kosztuje, bo w cenniku go nie ma?

Skomentuj

jest w cenniku i kosztuje 265 pln plus koszt wysylki okolo 280 pewnie

Skomentuj

Zamieszczone przez Wojtas495
                      hmm stx przejrzalem, glosniki nie sa dobrej jakosci. Chodzi mi o cos z wyzszej półki, jeżeli sie da za tą cene. A co sądzisz o tym wzmacniaczu z stx, do ktorego dałem link?
                      hmmmm a slyszales te glosniki albo widziales je na zywo :> moge powiedziec ze sa nawet dobrej jakosci jezeli lubisz durzo basu to spaswal by Ci jakis glosnik z stx'a

Skomentuj

Czaruję...
                      X