Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki DAC USB wybrać do 400zł? Cube Black Edition czy coś innego?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki DAC USB wybrać do 400zł? Cube Black Edition czy coś innego?

Witam.
    Chciałem poradzić się Was jaki przetwornik cyfrowo-analogowy (DAC) kupić do komputera w cenie do około 400zł.
    • Dźwięk chciałbym przesyłać przez port USB, gdyż nie mam wyjścia optycznego ani w PC ani w laptopie.
    • DAC będzie używany w 95% do muzyki, z czego zdecydowaną większość czasu będzie pracował z wzmacniaczem/amplitunerem (tylko w trybie stereo!) i kolumnami DIY (póki co SCX + PCX, niebawem AWX + AWX).
    • Czasami chciałbym podpiąć słuchawki ale zależy mi głównie na dobrej współpracy z zestawem stereo.

Co mam obecnie: Od kilku lat Audiotrak Maya U5 - jak na 200zł jestem dosyć zadowolony ale chciałbym przeskoczyć wyżej, niektórzy twierdzą że nie jest to zbyt dobry sprzęt - możliwe, nigdy nie miałem okazji z niczym innym porównywać.
    W co teraz celuje: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition - Wolfson WM8776 ponoć daje radę, widziałem że ten i podobne modele Wolfsona stosuje się w znacznie droższych odtwarzaczach CD, DACach itd. OPAMP LME49860 podobno lepszy niż w poprzedniku, zwykłym Prodigy Cube.
    Czego oczekuje: Dobrego odwzorowania dźwięków, dobrej sceny, nie podbitego pasma, separacji instrumentów, tego czego każdy oczekuje od stereo. Chciałbym też usłyszeć różnicę względem obecnej U5.

Co sądzicie o tym Prodigy Cube w wersji Black Edition? Czy może jest coś lepszego w tej cenie? Każda opinia i propozycja będzie cenna.

Z góry dzięki, pozdrawiam.

Ja nie tak dawno zakupiłem Focusrite Scarlett Solo. Jestem zadowolony z zakupu, nie mam porównania z innymi kartami więc nie wypowiem się na temat brzmienia. Mi zależało na wejściach mikrofonowych i wsparciu ASIO, więc tutaj mam wszystko.

Skomentuj

Ja jakiś rok temu kupowałem mojego Audinst HUD-mini, wtedy polecali mi go w cenie do 400. Pisali że był najlepszy w tej cenie i do 600zł nie ma nic wyraźnie lepszego. Nie mam porównania z innymi DAC-ami, więc się nie wypowiem, ale poczytać możesz. : )

http://www.klub.audiostereo.pl/recen...ni-art378.html

Tutaj masz mój stary wątek na innym forum:
      http://forum.rms.pl/index.php/topic,1636.0.html

Skomentuj

A może tak zobaczyć co "Chińczycy" mają do zaoferowania na aliexpress
        Kawałek czasu wałkowałem DAC-i i stanęło na czymś właśnie od nich, a konkretniej asynchroniczny DAC XMOS na PCM5102 w bardziej "dopieszczonej" wersji. Był to po części strzał w ciemno, bo nie wiele było o nim, ale obecnie mogę polecić. Także korzystam z ASIO

Skomentuj

Czaruję...
        X