Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

band pass na alphard hw 1000

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

band pass na alphard hw 1000

Siedziałem w domu i pomyślałem, że trzeba coś zrobić, więc zabrałem się za alpharda hw1000. W programie basbox 6 wyszły całkiem ładne wykresy, ale jeszcze się zastanawiam czy aby na pewno jest to dobry pomysł. Czekan ma jakieś sugestie albo podpowiedzi, co do tego głośnika. Wiem, że to nie jest wspaniała firma i parametry ma liche, ale trzeba dać szanse każdemu. Resztę widać na obrazkach
    Załączone pliki

lw nie nadaje sie do bandpasu

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
      lw nie nadaje sie do bandpasu
      to nie jest lw tylko hw

Skomentuj

zmień proporcje komór. nie powinno się robić równych albo prawie rownych min w proporcji dwa do jednego. ps to moze być ciekawy eksperyment. ja robiłem band passa na jakimś No-name'owym głośniku i efekt był ciekawy - w porównaniu z B-R grał zdecydowanie lepiej, ale i tak kiepsko (oczywiście miałem jego wszystkie parametry włączne z charakterystykami :P (jednak co SW to SW nawet z gówna mozna coś wyciągnąc jak się zna jego słabe i mocne strony (ten głośnik mocnych chyba nie posiadała albo ja ich nie wykryłem :P)

Skomentuj

Po zmianie wielkości komór wyszło coś takiego, większe zmiany powodują pogorszenie impulsu a 10ms to naprawdę dobry wynik, oby taki był w rzeczywistości.
          Załączone pliki

Skomentuj

zamień komory - wentylowana 15L za głośnikiem 35L impuls do 15ms będzie ok z tego głośnika i tak "dobrego basu nie będzie. musisz zdecydować czy stawisz na głośność czy na zejście.

Skomentuj

Czaruję...
            X