Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nietypowe obudowy głośnikowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nietypowe obudowy głośnikowe

Witam. Mam zamiar zbudować kolumny głośnikowe – dwie drogi basreflex z przodu (nie zdecydowałem jeszcze czy podstawkowe, czy podłogowe). Proszę o podzielenie się własnymi pomysłami na nietypowe skrzynki. Interesuje mnie tylko nietypowy kształt (kula,elipsa, jajo,inne).
    Kształt skrzynek : 90% stawiam na uzyskanie możliwie najlepszej emisji dźwięku ,10% na wygląd.
    Będę wykorzystywał głośniki founteka. Po wykonaniu „moim zdaniem ”udanych i nietypowych monitorów ( www.youtube.com/watch?v=iKeeiY99dEc ) postanowiłem zbudować kolejne lecz z obudowami jeszcze bardziej nietypowymi. Czekam na Wasze koncepcje i pomysły obudów.

Kanapka z mdf i zwykla tokarka plus kumaty operator.

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo_ Zobacz posta
      90% stawiam na uzyskanie możliwie najlepszej emisji dźwięku
      Będę wykorzystywał głośniki founteka.
      Opłaca się? albo inaczej, jest sens?
      Pewnie obudowa wyjdzie drogo a głośniki Fonteka nie są jakieś tam wybitne.

Skomentuj

Budowanie kolumn głośnikowych drogie skrzynki- tanie głośniki może i nie jest sensowne.
        Ale czy sensowne jest kupowanie drogich głośników skoro grają tylko "trochę" lepiej a w kieszeni zostaje 1000zł.
        Przed budową pierwszych monitorów na fountekach ,przez pół roku szukałem jakiegoś gotowego projektu
        o wstędze founteka przeczytałem większość niezbyt pochlebnych opini .Jednak okazały się nieprawdziwe
        to co usłyszałem z wstęgi nie dawała żadna kopułka.

Skomentuj

to co usłyszałem z wstęgi nie dawała żadna kopułka.
          Cos w tym jest. Zadna kopulka przyzwoitej klasy nie ma tak duzych znieksztalcen jak ta wstega founteka.

Skomentuj

Czaruję...
          X