Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Aurum Cantius lub ...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Aurum Cantius lub ...

Dokładnie AC165/50CK .Czy to dobry głośnik do konstrukcji dwudrożnej z Revelatorem 9900 ? Może jakaś inna 18-ka ? . Nie musi mieć supergłębokich pomruków , raczej uderzenie . Ceny max. 800 , 900 zł za parę . Także używane . (ostatnio uciekły mi sprzed nosa 18W4531 i Eton 7-360) Będę wdzięczny za wszelkie sugestie .

Ja bym brał magnezowego seasa 18tke.

Skomentuj

a tu masz wersje samochodowe tego magneyowego Seasa czyli Lotus Reference

http://www.strefacaraudio.pl/topic/4...nger/?hl=lotus
      lub
      http://www.strefacaraudio.pl/topic/4...eria/?hl=lotus

- - - - - aktualizacja - - - - -

te 9900 już masz czy tez Ci z allegro uciekną?

Skomentuj

Czy chodzi Wam o seasa exela W18NX001 ? ( cena u Qby 655 , wg. cennika pdf ) . A revelatory miały dziś wyruszyć :)

Skomentuj

napisz PW do gavron04 czy już na pewno sprzedał te 18w4531, to On je stawiał na allegro

- - - - - aktualizacja - - - - -

no i jeszcze powinny Ushery pasować do revelatora

Skomentuj

Zamieszczone przez djrobo Zobacz posta
            napisz PW do gavron04 czy już na pewno sprzedał te 18w4531, to On je stawiał na allegro
            Ja ci mogę zagwarantować że sprzedał definitywnie

Skomentuj

Zamieszczone przez djrobo Zobacz posta
              Lotus Reference
              Nie wiem czy to jakaś nie stara seria bo tak spojrzałem w kartę i mają nisko rezonans wiec raczej bym tego nie brał .

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                Nie wiem czy to jakaś nie stara seria bo tak spojrzałem w kartę i mają nisko rezonans wiec raczej bym tego nie brał .
                o tym mówisz? http://www.arkada.com/items/RW165.pdf
                no rezonans na ok 4,5 kHz jest, na 2,5 też cos na impedancji widać. ale na 2kHz można by myślę podział zrobić. nie wazne
                to moze Uchery 8949, 8935 lub 8945 ?

Skomentuj

Zamieszczone przez gressi Zobacz posta
                  Czy chodzi Wam o seasa exela W18NX001 ?
                  Ten jest nextelowy (papierowy) . Też na pewno dobry głośnik. Magnezowe to W18E001 do podłogówki o niskim zejściu lub W18EX001 o wyższej efektywności, nieco gorszym zejściu ale wymagającym mniejszej obudowy, w sam raz do monitora.

Skomentuj

Te magnezowe Seasy ostro podrożały, jakiś czas temu szło je kupić za niecałe 700zł/sztuka.

Skomentuj

Nie na temat...
                      piękny pik na magnezowych. Kto mi podeśle go na warsztat? :)

Skomentuj

Do ss9900 mozna spokojnie uzyc satori mw16p. Obecnie sa w dosc niskiej cenie i bedzie fajny zestaw.

Skomentuj

A co sądzicie o tym na Falconacoustic :Seas W18EX-RA H1400-04 niskotonowy jest Seas Excel 6.5 "4 Ohm Głośnik niskotonowy specjalnie do dużego producenta OEM z precyzyjnym stożka naturalnego magnezu obsada i gumowym. (89 GPB z vat )

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                            Ja bym brał magnezowego seasa 18tke.
                            Znalazłem seasy excele W17E ale w wersji 4 ohm ( jamo Concert ) , standardowo są 8 ohm . Znalazłem też projekt ( speakerbuilding - M2) , tyle że własnie dla wersji 8 ohm.
                            Nie ma żadnych danych techn. ( nie znalazłem ?) głośnika 4 ohm . I pytanie : czy można w jakiś sposób dostosować obudowę i zwrotnicę powyższego projektu ? Nie mam żadnych urządzeń pomiarowych i oczywiście umiejętności interpretacji wyników . Z góry dzięki za pomoc !

Skomentuj

Czaruję...
                            X