Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

!! posiadam głosnik boschmana pomocy !!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

!! posiadam głosnik boschmana pomocy !!

witam serdecznie. posiadam głosnik boschmana v-12al 12 cali moc pisze 500w-ale to raczej nie mozliwe. chce go uzyc do zrobienia subwoofera ale nie zman jego parametrów i nigdzie nie moge ich znaleść. doradzcie co robić moze zastosowac zamknieta obudowe -jak tak to ile litrów ma miec obudowa? prosze o wszelkie rady -a moze jest sposób na obliczenie parametrów?

pomiar!

Skomentuj

pomiar? jestem laikiem w tych sprawach moze cos wiecej powiesz?

Skomentuj

wiem ze paru użytkowników posiada sprzęcik do pomiarów parametrów.. musiałbyś im podrzucic glośniczek i by Ci pomirzyli.. akle to duzo zachodu i nie wiem (tzn. nie wierze) ze komus sie zechce...

znacznie lepiej poszukac na necie.. jesli nie ma to zamknieta na oko trzeba zrobic i pobawic sie wytłumieniem.. wytłumienie ''zwieksza'' objetośc obudowy i daje możliwośc słuchania glośnika w ''różnych'' objętościach.. proponuje zrobić 30litrów zamknieta eksperymentowac z wytlumieniem jesli nie znajdziesz parametrów..

Skomentuj

30 moze byc za malo - w koncu to 12 cali

60 l zamknietej - taka najbardziej uniwersalna wartosc

Skomentuj

ja mam parametry
            napisz na maila to ci podeśle

Skomentuj

ale masz parametry do tego modelu boschmann v-12al? jak tak to by było fajnie mój mail to : asekom@wp.pl
              PS. ""z góry dziekuje za poświecony czas""

Skomentuj

Czaruję...
              X