Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Visaton SUB T-30.60 czy SUB T-25.50 do 25mk2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Visaton SUB T-30.60 czy SUB T-25.50 do 25mk2

Po wielu godzinach studiowania for internetowych wybralem dwa glosniki ktore powinny spelnic moje wymagania: TIW 300 lub TIW 250 XS. Subwoofer ma byc wykorzystywany glownie do muzyki ale tez od czasu do czasu ma pokazac pazur w kinie. Stad pomysl padl na wiekszego brata 12". Nigdy wczesniej nie slyszalem tych konstrukcji dlatego prosze Was o porownanie oraz pomoc w wyborze lepszej konstrukcji dla mnie. Poprzednia moja konstrukcja to sub na GDN 30/120/8 strojony na 36 Hz - przy sluchaniu muzyki zamulal dlatego licze na lepsze brzmienie. W aucie mam suba na MDS08 i jego muzykalnosc mi bardzo odpowiada. Jednym z zalozen bylo rozniez zmiejszenie obudowy suba (optymalne wydaje sie byc 50 litrow). Bedzie to gralo w salonie otwartym 25mk2 z korytarzem 8mk2. Z rozmieszenia mieszkania wynika, ze sciana z kanapa ma 3,5m a do audio bedzie odleglosc 4,2m. Podoba mi sie br szczelinowy dlatego chce dokladnie skopiowac projekt ze strony producenta a panel umiescic w zewnetrznej obudowie (obecnie WPK3K ale jak bedzie potrzeba to dokupie cos mocniejszego). Fronty to mdt 29 i m18wh08 napedzane uniampem. Teoretycznie 250xs zejdzie w tym zestawie nizej (Frequency response 25–x Hz) ale z mojego (malego) doswiadczenia wynika, ze bas z 12" powinien byc bardziej wyrazisty i ma 2dB wieksza efektywnosc (89dB). Prosze bardziej doswiadczonych kolegow o pare slow komentarza i analizy tych dwoch wykresow oraz lepszego dopasowania do mojego salonu.

SUB T-30.60

SUB T-25.50
    Last edited by gomes; 18.01.2016, 08:47.
Czaruję...
X