Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Beyma 8MI100 pytania

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Beyma 8MI100 pytania

Czy Beyma 8MI100 wytrzyma bez zwrotnicy 250W AES, jak podaje producent. Jak z wyrazistością do 3khz ?

To głośnik sredniotonowy, wiec jak ma pracować bez zwrotnicy z taka mocą?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      To głośnik sredniotonowy, wiec jak ma pracować bez zwrotnicy z taka mocą?
      A Beyma 8LW30 ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Amadeus11 Zobacz posta
        A Beyma 8LW30 ?
        Ten podobnie, ma niewiele niżej częstotliwość od 8mi100 bo przy 70Hz- więc niższe częstotliwości przy takiej mocy go załatwią. Do jakiego celu szukasz głośnika? Te które podałeś to typowe głośniki do nadstawek, gdzie z reguły pasmo <~100Hz jest odcinane.

Skomentuj

Ja mam model 8M70V2 i jego dzwiek jest calkiem niezly. Mozna na nim zbudowac fajne zestawy trojdrozne wysokiej efektywnosci.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Ja mam model 8M70V2 i jego dzwiek jest calkiem niezly. Mozna na nim zbudowac fajne zestawy trojdrozne wysokiej efektywnosci.
            To samo mogę powiedzieć o 8M100. Dopiero w okolicach 4kHz ma jakieś rezonanse. 8MI100 ma lepsze parametry także sądzę że będzie jeszcze lepiej grał.

Jednak to nie zmienia faktu że są to typowe głośniki średnio tonowe i nie nadają się do grania pełnym pasmem od dołu...

Skomentuj

jakie nachylenie zbocza i od ilu Hz dla 8M100 by wytrzymał 500W

Skomentuj

Nie ma mowy o przenoszeniu takiej mocy przez 8M100. Jeżeliby już znaleźć głośnik... lub zastosować ich kilka na wskazaną moc. Powiedzmy ciąć crossoverem, tak jak ja to robiłem 24dB ~100Hz. To po podaniu 500W w środkowe/wysokie pasmo, musiałbyś pchnąć w dolne kilka... jak nie kilkanaście kW żeby to równo grało.

Skomentuj

Zamieszczone przez DiGiCo Zobacz posta
                  Nie ma mowy o przenoszeniu takiej mocy przez 8M100. Jeżeliby już znaleźć głośnik... lub zastosować ich kilka na wskazaną moc. Powiedzmy ciąć crossoverem, tak jak ja to robiłem 24dB ~100Hz. To po podaniu 500W w środkowe/wysokie pasmo, musiałbyś pchnąć w dolne kilka... jak nie kilkanaście kW żeby to równo grało.
                  Jak na doły poleci 500w, to jak ciąć ten głośnik by zaczynał jak najniżej ?

Skomentuj

Trudno mi powiedzieć, bo nie wiem co dokładnie kombinujesz i w jakim zestawie, ale moc jest akurat najmniej istotna. Jeżeli na doły poleci 500W, to na wyższe częstotliwości nie pójdzie więcej jak 20-40W... Częstotliwość cięcia zależy od zbocza filtra jaki zastosujesz i musi być robiona z odpowiednim dystansem. Ja mam filtr 12dB/okt strojony ~600Hz. Myślę że można niżej, ale wszystko zależy od aplikacji.

Skomentuj

Czaruję...
                    X