Czy Beyma 8MI100 wytrzyma bez zwrotnicy 250W AES, jak podaje producent. Jak z wyrazistością do 3khz ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Beyma 8MI100 pytania
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaTo głośnik sredniotonowy, wiec jak ma pracować bez zwrotnicy z taka mocą?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Amadeus11 Zobacz postaA Beyma 8LW30 ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaJa mam model 8M70V2 i jego dzwiek jest calkiem niezly. Mozna na nim zbudowac fajne zestawy trojdrozne wysokiej efektywnosci.
Jednak to nie zmienia faktu że są to typowe głośniki średnio tonowe i nie nadają się do grania pełnym pasmem od dołu...
Skomentuj
-
Nie ma mowy o przenoszeniu takiej mocy przez 8M100. Jeżeliby już znaleźć głośnik... lub zastosować ich kilka na wskazaną moc. Powiedzmy ciąć crossoverem, tak jak ja to robiłem 24dB ~100Hz. To po podaniu 500W w środkowe/wysokie pasmo, musiałbyś pchnąć w dolne kilka... jak nie kilkanaście kW żeby to równo grało.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DiGiCo Zobacz postaNie ma mowy o przenoszeniu takiej mocy przez 8M100. Jeżeliby już znaleźć głośnik... lub zastosować ich kilka na wskazaną moc. Powiedzmy ciąć crossoverem, tak jak ja to robiłem 24dB ~100Hz. To po podaniu 500W w środkowe/wysokie pasmo, musiałbyś pchnąć w dolne kilka... jak nie kilkanaście kW żeby to równo grało.
Skomentuj
-
Trudno mi powiedzieć, bo nie wiem co dokładnie kombinujesz i w jakim zestawie, ale moc jest akurat najmniej istotna. Jeżeli na doły poleci 500W, to na wyższe częstotliwości nie pójdzie więcej jak 20-40W... Częstotliwość cięcia zależy od zbocza filtra jaki zastosujesz i musi być robiona z odpowiednim dystansem. Ja mam filtr 12dB/okt strojony ~600Hz. Myślę że można niżej, ale wszystko zależy od aplikacji.
Skomentuj
Skomentuj