Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer estradowy na STX GDN-38-300-4-AE.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer estradowy na STX GDN-38-300-4-AE.

Myślicie, ze to dobry wybór? CZy można do 200zł kupić coś lepszego? Sub ma być na dyskoteki i chodzi o dobrego Powera. Proszę o rady, może jakieś obudowy, albo wzmacniacze do tego.
    Pozdr.

ja bym zrobił na przynajmniej 2x38/300 wzmacniacz musi być minimum 300wat sin. buda BR wysokie strojenie (40-50Hz) na oko jakieś 70-100L (nie mam mozliwości zasymulować tego w tej chwili.) sproboj coś pokombinować i nie przejmuj się podbiciem. estrada ma troche inne prawa niz domowe Hi-Fi.
    Za takie pieniądze nie kupisz nic lepszego na subwoofer estradowy. w tej cenie są tylko alfredy które palą się przy 100watach. Beymy Eminence czy Celestion do subbasów to wydatwek około 1000zł

Skomentuj

Dzięki. Szczerze mówiąc myslałem o odudowie ok.70l ale zamkniętej, bass-box pro pokazyje w niej małe opóźnienie, natomiast w b-r można uszkodzić głośnik.

Skomentuj

na estradzie nikt nie robi zamkniętych. kilka dB zawsze jest w cenie!! wysokie strojenie to podstawa. nie wierz bezgranicznie w to co podaje program w praktyce w B-R zawsze będzie lepsza wytrzymałość mocowa niz w closed. w muzyce nieczęsto zdaza się coś ponizej 40Hz. B-R strojony na 50Hz odciąza głośnik w zakresie 40-60Hz a nawet 30-80Hz a to ma ogromne znaczenie

Skomentuj

Czaruję...
        X