Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

8ohm/6ohm/4ohm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

8ohm/6ohm/4ohm

bardzo prosze mi wyjasnic jak bedzie sie zachowywał subik 4ohm którego zapuszcze na avControllReceiverSA-HE9Panasonic na MosFet'ach 100wrms + dvd/cdPlayerDvd-Rv32? teraz ten av pedzi tylko dwie wharfedale Diamond8.1 6ohm (a moze5 kolumn glośnikowych+suba bo ma na niego osobne wyjscie z mozliwościa regulacji) planuje dodać subik a mam upatrzony glośniczek 4ohm 120W..

z góry dzieki.
    Grzesiu.

jesli wzmak wymgaga wiecej niż 4 ohmy a dasz głosnik 4 ohmowy to możesz uszkodzic wzmaka (chyba, że ma zabezpieczenia),

Skomentuj

http://www.panasonic.com.pl/oferta.php?prod=1382 to cusik takiego est ino trochu inne:)

Skomentuj

On nie ma wyjscia mocy na suba.. chyba.
        Chcesz pasywnego puscic na jednej z koncowek?Wiec albo masz wyjscie z DVD kanalu LFE albo bedziesz gdzies miksowal i filtrowal zewnetrznie podajac do jednej z koncowek>?
        Wogole nie polecam pasywnego podlaczac nawet z dwoma glosnikami lub dwucewkowym bo to zawsze abniza impedancje.Jesli fronty masz 6Ohm to tym bardziej.
        Jesli chcesz aktywnego zrobic na 4Ohmowym glosniku to nie ma problemow bo wykonasz wzmacniacz odpowiedni dla tekiego obciazenia.
        Slyszalem ze ktos chcial suba pasywnego napedzac z kanalu centralnego tylnego (syetemem 6.1) nic bardziej blednego jesli nie zasila sie tego kanalu osobnym sygnalem z wejsc dyskretnych.Normalnie sygnal dekodowany np ze swiatlowodu nie zawiera tam informacji dla suba.Tak mi sie wydaje ze to nieodpowiednia czesc forum na taka dyskusje.
        PZDR

Skomentuj

nie umiem przeniesc posta do elektr.
          ma wyjscie na suba i mozlwosc jego sterowania...
          ma przecież wyrażnie podpisane jedno z wyjsc subwoofer (jedna chincha tylko nie wiem czy pucic to moge na glośnik 4ohm?).. dwa duze zaciskane/zakręcane na fronty, dwea na tyły, jeden central.. (jakos tak). powtarza ze to model Panasonic AV CONTROL RECEIVER SA-HE9.. jesli ktoś ma info jak moge go podłączyć to proszę..

Skomentuj

aab, musisz się posiłkować instrukcją czy ten sprzęt ma samo wyjście po niskiej na suba czy posiada oddzielną końcówke mocy na tegoż suba.Ale skoro jest gniazdo cinch to raczej jest to tylko wyjście po niskiej i musisz postarać się o odzielną końcówke mocy.
            PZDR

[ Dodano: 2005-01-21, 20:39 ]
            Przejrzałem oferte i ten model nie ma wzmaka na suba,niestety trzeba starać się o odzielny wzmak do suba.
            PZDR

Skomentuj

Oczywiscie Umberto ma racje.Ampl ma wyjscie na suba aktywnego.

Skomentuj

znaczy ze sygnał trzeba jedynie wzmocnić a nie trzeba go już regulować a regulacja ze wzmaka.. tak zrozumiałem, jesli sie myle to dajcie znać.. jesli dobrze pokumałem to wielkie dzieki!!
                dzieki.

Skomentuj

W ostatecznosci jesli wzmacniacz ma nawet stale odciecie np na 90Hz to niemusisz miec filtrow a regulacja glosnosci odbywa sie zgodnie z regulacja wszystkich kanalow, i do tego regulacja wstepna poziomu jest mozliwa to mozesz dodac tylko koncowke mocy.

Skomentuj

Czaruję...
                  X