Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kilka pytań o STX GDN 27/150/4 SC nowa seria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kilka pytań o STX GDN 27/150/4 SC nowa seria

Mam pokój 14m2. STX GDN 27/150/4 SC Chcę zrobić subwoofer na tym głośniku. Pytania są takie czy będzie on lepszy od mojego CW1002C w 49L, ma być on do rocka hip-hopu i techniawki mniej do filmów. Lepszy chodzi mi czy niżej w rzeczywistości zejdzie i czy będzie głośniejszy. Mam zamiar napędzić go wzmakiem 125W sin przy 4 Ohm. Czy wystarczy czy zamało może być na taki pokój. Chcę zrobić obudowę 60L i 33 Hz tak jak zrobił LUKASZ w swoim subie co jest w dziale z konstrukcjami czy lepiej zrobić jak jest na stronie stx wywnioskowalem że tam jest 45 L na 40 Hz. ŁUKASZ pisał żę ten głosik daławi się w małych pokojach czy ja mogę też się tego spodziewać?
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

ja zrobie na nim suba ale będzie on dla taty robie 50 litórw netto konstrykcja br ale zamykany taki chwyt.

Sobie zrobie suba na tonsilu 30-80-2 ten ma wypał!!!

Skomentuj

ten tonsil to typowo nie subwooferowy głośnik. jest głośny to fakt ale nisko nie zjedzie. F3 w okolicach 50Hz to jak na subwoofer padaka.

Skomentuj

Panowie ja tu pytania zadałem o stx-a a nie rozwodzeniu się o innych głośnikach, prosił bym o odpowiedzi w mojej sprawie a nie gadanie o innych rzeczach.
        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Jesli to jest nowa seria to ja bym go wsadzil w jakies 45l netto@33-35Hz. Sam mam cos takiego tyle ze wersje SS. Gra calkiem przyzwoicie, nawet przy wzmacniaczu na TDA7294.

Skomentuj

Czaruję...
          X