Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co myslicie o tym wooferze TONSILa ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co myslicie o tym wooferze TONSILa ?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40153773

posiadam teraz 2 fronty zrobione na GDN 20/80/2+GDWK 11/100 http://sklep.gral.pl/~piter/komputer/audio/ a na tyle GDN 13/40 + Tesla, Wooferka chce tylko uzywac do ogladania filmów aby lekko zatrzeslo i zrobilo halas, a mzoe znajde cos innego icekawego w cenie do 500zł ?

Hmmm... no jak masz fronty na 2 razy 20/80/2 to po co Ci woofer na GDN 2x13... hmm ja bym może poszukał na jakimś 20 no 25cm. Może coś samemu zrobisz np na STX 27... i kupisz jakiś gotowy wzmacniacz?

Skomentuj

nie na temat ale ogladalem twoje kolumny... i koniecznie je zamiesc w dziale z konstrukcjami i opisz !!!! naprawde podobaja mi sie i warto je pokazac

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon
        nie na temat ale ogladalem twoje kolumny... i koniecznie je zamiesc w dziale z konstrukcjami i opisz !!!! naprawde podobaja mi sie i warto je pokazac
        Dzieki :)

Postaram sie zamiescic, szkoda ze nie mam wiecej fotek :(

Skomentuj

front jest supper , pewnie zamiesc je na forum
          za 500zl to juz mozesz sls 10" kupic z buda sie zmiescisz
          albo hertz lub beyma

Skomentuj

według mnie ty jestes chory za przeproszeniem, ludzie tutaj robią na tym gdnie jaki ty masz w kolumnie subwofer POTO żeby własnie im trzesło przy filmach a ty masz takie dwa , lol , podkręc sobie troche niskich tonów i bedzie good a tak do tematu

na twoim miejscu do tego to kupiłbym jakieś 30 cm porządne i nie pchał sie w g.. stxa, subwofer do takich kolumn to musi podnosić klase całego sprzetu domowego a nie ją zaniżać, ja bym postawił na jakas beyme lepsiejsza niż 12BR100 czy jakoś tak sie zwała albo coś lepszego ale równie efektywnego bo co innego 20-25 a nawet 30 cm zostanie zjedzone przez te gdny, musi byćcoś z wysokim spl niekoniecznie super niskim zejściem, bedzie głosno wiec ze pare hz od dołu róznicy niebedzie problemem

Skomentuj

to ile musze wydac najlepiej ? :) Poprostu brakuje mi tego aby zatrzeslo czasem przy filmach :)

Skomentuj

Z tym subikiem tonsila byś nie zaszalał, jaki masz duży pokoj?

Skomentuj

postawiłeś sobie wysoki próg, żeby zrobic sbwoferek który zagrzmi nad tymi kolumnami to musisz sporo kaski wydac i albo zrobsz coś co zagra głosno ala stx i celem tego bedzie tylko łupaie i przez to cały efekt 2.1 pójdzie sie ... przez tego subika który bedzie cienkiej klasy względem kolumn albo zrobisz cośco zagra głosno i normalnie i nie będzie jakościowo ustepywać kolumnom, proponuje ci coś takiego zebyś te 500 złoty WYDAŁ na JEDEN głośnik 30 cm ale niepowiem ci jaki, z własnych poglądów wpakowałbym się w hertza ale tobie takie coś nie jest potrzebne chyba wiec beyma według mnie wystarczyła by, poszperaj na elmuz.om czy jakoś tak jesli nie tak to zajrzyj poprzez google i szukaj beyma, zoabcz co majaciekawego w cenie jaka ci odpowiada i wtedy pytaj czy zda sie to na coś a napewno uzyskasz jakąs pomoc :)

nikt tu za nikogo głosników szukać nie będzie :)

ps. tak ze 300-400 minimum na głosniczek bedzie trzeba wyładowac ale bedzie warto
                  tak wogóle to napisz pod jakim wzmacnaczem masz te kolumny, z racji ze nieorientuje sie w markowym sprzeci możesz dopisać do tego jaką dysponuje moca no chyba ze sam sklepałeś to co zasila stereo wiec powiedz co to takiego :)

pozdro

ta miesiączka :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Budzik
                    postawiłeś sobie wysoki próg, żeby zrobic sbwoferek który zagrzmi nad tymi kolumnami to musisz sporo kaski wydac i albo zrobsz coś co zagra głosno ala stx i celem tego bedzie tylko łupaie i przez to cały efekt 2.1 pójdzie sie ... przez tego subika który bedzie cienkiej klasy względem kolumn albo zrobisz cośco zagra głosno i normalnie i nie będzie jakościowo ustepywać kolumnom, proponuje ci coś takiego zebyś te 500 złoty WYDAŁ na JEDEN głośnik 30 cm ale niepowiem ci jaki, z własnych poglądów wpakowałbym się w hertza ale tobie takie coś nie jest potrzebne chyba wiec beyma według mnie wystarczyła by, poszperaj na elmuz.om czy jakoś tak jesli nie tak to zajrzyj poprzez google i szukaj beyma, zoabcz co majaciekawego w cenie jaka ci odpowiada i wtedy pytaj czy zda sie to na coś a napewno uzyskasz jakąs pomoc :)

nikt tu za nikogo głosników szukać nie będzie :)

ps. tak ze 300-400 minimum na głosniczek bedzie trzeba wyładowac ale bedzie warto
                    tak wogóle to napisz pod jakim wzmacnaczem masz te kolumny, z racji ze nieorientuje sie w markowym sprzeci możesz dopisać do tego jaką dysponuje moca no chyba ze sam sklepałeś to co zasila stereo wiec powiedz co to takiego :)

pozdro

ta miesiączka :P
                    Pioneer VSX D510, to ma byc do kina domowego, juz jeden forumowicz dorwal mnie na gg i odciagnol od tego pomyslu z tonsilem A60, chyba cos zrobie samemu, zrobilem kolumny to czemu nie zrobie woofera, raczej zdecyduje sie na STXa 27.

Skomentuj

Tylko jeden STX 27 moze być mało do tych 2 GDNów. Chociąz kto to wie... u mnie 27-150-4 SS bedzie narazie grał sobie z altusami 110

Skomentuj

a gdze tam stx 27, przecież to badziew jakich malo a ty chcesz go użyc do subwofera do kolumn na TYCH gdnach ... strata pieniędzy ja pierdziele, ty chcesz wydac 3 razy mniej na glosik który ma pełnić najtrudniejsza rolę w całym zestawie niż ten który jest w kolumnie czyli tonsil ?? zastanów sie to nielogiczne !!

Skomentuj

Zamieszczone przez Budzik
                          a gdze tam stx 27, przecież to badziew jakich malo a ty chcesz go użyc do subwofera do kolumn na TYCH gdnach ... strata pieniędzy ja pierdziele, ty chcesz wydac 3 razy mniej na glosik który ma pełnić najtrudniejsza rolę w całym zestawie niż ten który jest w kolumnie czyli tonsil ?? zastanów sie to nielogiczne !!
                          Ale to ma byc tylko do filmów, muze slucham w stereo.

Skomentuj

Budzik, a z kąd ty wiesz że to badziew? Miałeś go? Słyszałeś jak gra? Czego oczekiwać od głośnika z 55zł?

Skomentuj

jak zrobiśz dobrego suba to będzie nieodłączny też przy słuchaniu muzy , bo co to za sub kóry ma tluc tylk ow kinie to chyba dudniąca skrzynka sub to sub a czy gra w kinei czy w muzie musi sie jakos reprezentowac i trzymac poziom przynamnej pozostałych kolumn

Maxi, widzę że sie na mnie )@^$&*%$ ale niemiałem tego na mysli ja tylko porównuje do tego zestawu który tutaj kolega w/w więc stx jako subwofer do tych kolumienek to badziew, pozatym co za KRETYN robi kolumny na głosnikach za 130 złoty a subwofer za 50 złoty ... logiczniej i LEPIEJ było by wydac te poeniądza na dwa stxy 22 cm i za reszta drozszy głosnik do suba jakiś za około 250 czy coś takiego ...

ale skoro w kolumnach JUŻ siedzą tonsile to nemożna kupić czegoś tanszego (czyt gorszego) to tak jakby kupić 20 calówki do audicy ale nie alusy tylko zwykłę fele i założyć na nie kopłaki, toż t osie kupy nie trzyma, jedno eliminuje drugie bo wymaga czegoś innego , chyba niechcesz sie cofać do tyłu

ten stx to dobry głosnik ale wydaje mi sie ze w ty mzestawie nie jego miejsce !!! stx 27 stanowcze nie jak dla tej opcji i według MNIE i tylko mnie bo ja siętu wypowiadam takie posunięcie jest kretyństwem do potęgi ... niech bedzie trzeciej :P a jesli to trzyam sie logiki i jest super rozwiazaniem to jakieś konkretne wywody proszę

Skomentuj

Nie no Budzik spox tylko zauważ że on napisał do 500zł a gdzie tu głośnik za 400zł i do tego wzmacniacz buda i wykończenie on sie w kwocie wtedy nie zmieści. Jak chce mieć kopa to niech sobie beyme weźmie i będzie git.
                                PS. Nie )@^$&*%$ sie na Ciebie:)

Skomentuj

no więc postanownioe może byc jakaś fajan beyma= wysoka efektywnośc i wzmacniacza mocnego niewymaga, ale zapewne lepiej poczekać z wykonczenem i wzmakiem a zrbicdobrego pasywa na dobrym głosniku niż odrazu jakiś badziew :)

Skomentuj

Budzik Ciezko by bylo kupic kolpaki aby zalozyc na stalowe 20stki ;p

Skomentuj

Te fronty chyba nizej schodza jak ten sub wiec nie ma sensu.Zrob jesli juz musisz (bo prawie sensu nie widze) jakis bandpoass dodajacy najnizszych czestotliwosci np na dwoch przetwornikach w izobaryku, lub na jednym jakims 30cm dobrym.Do tego odpowiednie filtry i juz sprawa zalatwiona.
                                      Nie musi byc bardzo glosny ale bardzo nisko schodzic.
                                      Aha no i opisz te co masz w dziale konstrukcji.

Skomentuj

czyli hertz byłby wskazany :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X