Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak zrobic obudowe...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak zrobic obudowe...

Witam potrzebuje informacji jak zrobic obudowe do subwoofera.. Potrzebuje wymiary obudowy i jak by sie znalazł jakis rysunek pomocniczy to by bylo super... Mam głosnik o srednicy 20cm i mocy 2x100w jest to głosnik 2 cewkowy... Z góry dziekuje za odpowiedź...

czytaj na stronie głównej, tam sa odpowiedzi!

Skomentuj

Po co moc podajesz jak juz to parametry TS i wrzuc sobie je do np winISD a jak sie na nim nie znasz to czytaj strone.

Skomentuj

nie znam sie na tych bajerach zbytnio... czy mogłby mi ktos podac dokładne wymiary wysokośc, szerokośc, długosc dla głosnika 20cm... Jakis rysuneczek obudowy jak ja wykonac...

Skomentuj

jaja se z nas robisz czy jak?
          nie da sie znajac tylko ze ma 20cm podac wymiarów!!

parametry glosnika podaj lub chociaż firme/model tego glosnika... jak nie masz to włóż go do kosza.. i tak zagra najlepiej.

przeczytaj srone główna. jak przeczytasz bedziesz wiedział czemu najlepiej zagra w koszu!
          pozdro, powodzenia... nie da sie w dwa dni

Skomentuj

kurwa normalnie nie moge.... najdebilniejszy temat jaki w zyciu tu widzialem

wyje.... ten temat do kosza !!!

ps. sory za przeklenstwa ale nie umialem sie powstrzymac

Skomentuj

rozwala mnie niski poziom merytoryczny takich postów. Proponuje zamknąć temat,a leniwy pytający SAM niech sie wiedzy doszuka,która jest pod ręką....ps. a moze tą obudowę mamy Ci wykonać i wysłać pocztą?

Skomentuj

Skoro mamy głośnik 20cm i zadnych innych danych. Acha! Ma 2 cewki no to zmienia postać rzeczy Więc hmm tu dodać, pomnozyć przez 8 minus 2 poprawka ze względu na pole geomagnetyczne Ziemii zmieniające Bm, to w pamięci i przenoszę na drugą stronę Zaraz, zaraz.. Całka... jeszcze momencik splot liczę... Mam!! 1000x23x800. Zapewne zaznajomiłeś się z materiałami na stronie głównej oraz na forum (brawo brawo !! ), więc wiesz że potrzeba jeszcze trochę materiału wytłumiającego w postaci cegieł, które dodatkowo dociążą budę.

Zapraszam na http://www.diyaudio.pl :/

Skomentuj

Podgladnij konstrukcje na www.visaton.com w dziale home-hifi lub cinema systems czy jakos i tam intuicyjnie sub-sat systems (tylko przelacz sobie na angielski no chyba ze Deutsch CI odpowiada). Jesi nie znasz parametrow jednak tego glosnika to niewiele zdzialasz.

Skomentuj

Czaruję...
                  X