Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2-way pełnopasmowe, wysokiej jakości

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ten artykuł o arcs to bardziej jak czytanie broszury reklamowej, nic odkrywczego tam nie napisali, mało tego, tragicznie wygląda charakterystyka z samych głośników na bypassie bez procesora.

BMS może być znowu trochę za mały. Zainteresuj się XD125 od 18sound.

Skomentuj

Brzmienie drivera pomimo że 1" to bardzo dobre, średnich tonów nie brakuje przy konfiguracji z tą 15" - oczywiście cały czas porównuje do konfiguracji d800 + 15" beyma i d800 + eminence 8". W tygodniu postaram się o pomiary i już myślę nad wymianą basówki na coś innego :) Obudowy odziwo wykonane z MDF18mm. Trochę mnie zdziwiło zabezpieczenie drivera - w tej roli mały pozystor zamiast żarówek jak to się zwykle widywało.

Skomentuj

Brzmienie też zależy od muzyki i pomieszczenia. Ciekaw jestem pomiarów :) Przeglądając oferty głośników w POLAUDIO znalazłem koaksjalny 18sound 15NCX750, być może Cie zaciekawi:

15”/1,4” High Output Coaxial - 3” LF / 2.4” HF vc - 800W / 240W program - 98 / 107 dB@1W/1mt - ISV - SDR [588,00 BRUTTO(€)]

Skomentuj

Szybki pomiar jeszcze na starym mikrofonie

na wykresie polaczenie elestry z bsw 184ii, sama elestra rewelacyjna na basie nie jest i szybko opada pasmo, ale resztą nadrabia. Natomiast w połaczeniu z dodatkowym 18" brzmienie całości jest bardzo dobre

pomiar wykonany w odległości 3m od środka między basem a elestra która jest podwieszona

Też myślałem nad coaxialami, konkretniej od bms ale ceny trochę za duże

Skomentuj

Czaruję...
          X