Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kino domowe, surround array

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kino domowe, surround array

Witam, jak w temacie, co sądzicie o tego typu rozwiązaniu, surround array. Zamierzenie - zamiast zastosować dwa głośniki/kolumny skierowane na słuchacza to montujemy kilka mniejszych skierowanych w ścianę, coś w stylu ja na zdjęciu poniżej

Zastosować chciałbym 4 głośniki szerokopasmowe na kanał w przypadku tylu lewego i prawego. Np. Fountek FR88EX. Tył skierowany w ścianę, zamontowany za kanapą.

Tył lewy bok i tył prawy bok połączone w jednej obudowie z Atmosem, 2 głośniki skierowane w słuchacza i 2 w sufit (realizujące atmos)

Co sądzicie o takim rozwiązaniu?

Poszukaj mojego tematu o dipolu chyba był nazwany a rozwinął się do twojej myśli i trochę tam o tym było

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Czytałem, nawet bym powiedział że przestudiowałem każdą wypowiedź wnoszącą do tematu.

Skomentuj

Mi niestety czasu i chęci nie starczyło ale kiedyś może to sprawdzę

Skomentuj

Myślę tylko na jakich głośnikach oprzeć.

Fountek ma fajne szerokopasmówki, ale za drogie, szczególnie ze wyjdzie z 16 głośników.

Skomentuj

To zrób na tych vosatonach co dużo osób ma zrobione. Zdjęć na necie trochę jest, modelu nie pamiętam ale chyba cena około 60zl/szt . tylko jak na moje twój pomysł jest przekombinowany, tzn w mieszkaniu jeśli nie masz wielkiego salonu uoychanie tylu głośników średnio wyjdzie. Miałem już rozbudowane do 7.1 ale wróciłem do 5.1 i tylko taki suround bym na tył zrobił po 3 głośniki na kolumne i dwie takie na tył

Skomentuj

Dzięki za cenną sugestię, może i tak zrobię, ewentualnie przyszłościowo rozbuduję.

Ale też przyznam, że marzy mi sie atmos, ewentualnie zrealizuje go przed dostawki do przednich kolumn.

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                Miałem już rozbudowane do 7.1 ale wróciłem do 5.1 i tylko taki suround bym na tył zrobił po 3 głośniki na kolumnę i dwie takie na tył
                Budowanie systemów wielo-kanałowych ( 7.1 i więcej ) w mojej ocenie nie ma sensu.
                Proste porównanie dobrego stereo z systemem 5.1 powinno być tu punktem wyjścia.
                W stereo przy przyzwoitym sprzęcie doskonale słyszymy rozłożenie dźwięków w przestrzeni.
                Systemy wielokanałowe są rozbudowywane na siłę , żeby był ruch w biznesie .
                Przecież trzeba mieć najnowszy , z wszystkimi wejściami , z WiFi z Bluetooth i najlepiej 11.2 kanałowy amplituner.

Jeśli zachowana była by jakość systemu stereo w systemie 5.1 to żadne systemy z dolby atmos czy inne bardzo rozbudowane systemy nie dorównały by takiemu zestawowi.
                Last edited by BIG ROMAN; 16.05.2016, 08:10.

Skomentuj

Zamieszczone przez BIG ROMAN Zobacz posta
                  Budowanie systemów wielo-kanałowych ( 7.1 i więcej ) w mojej ocenie nie ma sensu.
                  Proste porównanie dobrego stereo z systemem 5.1 powinno być tu punktem wyjścia.
                  W stereo przy przyzwoitym sprzęcie doskonale słyszymy rozłożenie dźwięków w przestrzeni.
                  Systemy wielokanałowe są rozbudowywane na siłę , żeby był ruch w biznesie .
                  Przecież trzeba mieć najnowszy , z wszystkimi wejściami , z WiFi z Bluetooth i najlepiej 11.2 kanałowy amplituner.

Jeśli zachowana była by jakość systemu stereo w systemie 5.1 to żadne systemy z dolby atmos czy inne bardzo rozbudowane systemy nie dorównały by takiemu zestawowi.
                  Należy się przygotować na takie systemy :flapper:

To też wielu stawia na rozdzielenie stereo i KD.
                  Można tez zainwestować w oddzielne bloki Procesor + Końcówka mocy.
                  Do tego dobrej klasy głośniki i będzie niebo lepiej.

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                    Należy się przygotować na takie systemy :flapper:

.
                    O matko !!!! To jakaś machineria do tortur, czy podprogowego wdzierania się do mózgu ?

Skomentuj

Czaruję...
                    X