Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny i subwoofer do kina

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny i subwoofer do kina

Witajcie koledzy koleżanki....

Rozpocząłem po latach budowę mojego męskiego pokoju,pracowni..żona pozwoliła,syn podrósł, pracy mniej więc i można się skupić na sobie.
    Wybrałem się do marketu z chęcią nabycia HiFi + TV jednak jakoś nie mogłem się dogadać, wybrać, w końcu pomysł coś sobie zbuduję.
    A "idiotów" opuściłem z nowym TV i Amplitunerem konsolą i Overwatch

Chciałbym zbudować sobie zestawik kina domowego zestaw to może za duże słowo bo interesuje mnie przednie + centralny + subwoofer, głosniki tylne i tylne górne do konfiguracji 7+1 będą zabudowane w suficie i ścianie. A i odwiedzającym można pochwalić się że kolumny sam zbudowałem

Wiedza moja praktycznie już nie istenieje.
    Zatem:
    Pokój ok 18-20m kw.
    Kolumny przednie dwudrożne małe podłogówki
    Kolumna centralna dwudrożna
    Subwoofer aktywny na 8 calowym głośniku (mam panel z TDA w mostku i filtrami)

Co do kasy to nie chce wydawać fortuny raczej konstrukcja budżetowa, zwrotnice i pomiary jakoś ogarnę sobie jak wygrzebie gdzieś stare graty.
    Za wszelakie sugestię będę wdzięczny i zobowiązany.

Ps: przeglądałem strony STXa i w oczy rzuciły mi sie kolumny podłogowe za parę po 350 zł jakieś opinie o nich?
    Last edited by LUKASZ; 19.06.2016, 23:24.

lukaszu! miales taki piekny sprzet a teraz nagle budzet? :(

Zamieszczone przez LUKASZ Zobacz posta
    Ps: przeglądałem strony STXa i w oczy rzuciły mi sie kolumny podłogowe za parę po 350 zł jakieś opinie o nich?
    napisz ktore dokladnie. na szybkiego sluchalem chyba kazdego modelu
    ja sie w pierwszej kolejnosi czepiam stolarki a nie brzmienia

Skomentuj

Pawle... witaj po latach.. mam określony budżet na całość i to co mam na kino domowe to raczej najniższa półeczka. Chociaż siedze i walcze sam ze sobą..biorę sie do tego jak do jeża.

http://stx.pl/stx-f-80-n.html

Skomentuj

Siema stary brachu !

Ja bym Ci proponował całość oprzeć na głośnikach SB acoustics. Głośniki są super, nawet w tych bardziej budżetowych seriach. Na central i efekty widziałbym 12cm midwooferki z tej firmy, możesz tez ich śmiało użyć w roli średniotonówek do kolumn przednich. Na górę można dać również któryś z tweeterów SB. Na fronty bas uzupełnić jakąś 8 calówką. Może również być SB 23NRX i odpada temat suba. Chyba ze chcesz całość mieć w układzie 2 drożnym i uzupełnić bas subem to wtedy albo te same 12tki albo dać 15tki na frontowe kolumny :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ Zobacz posta
          smialo mozesz to brac
          nawet bez suba da sie tego na codzien uzywac

to sa proste glosniki z prosta filtracja, ale gra to zdecydowanie lepiej niz "markowe" konstrukcje z marketu

jak chcesz zrobic sam obudowy to mozesz zobaczyc ten projekt
          http://diyaudio.pl/showthread.php/25...ekt-by-Pawel-S

jak budzet pozwoli na wiecej to pisz do yoshiego co dokladnie poleca

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

jak chcesz zrobic sam obudowy to mozesz zobaczyc ten projekt
            http://diyaudio.pl/showthread.php/25...ekt-by-Pawel-S
            Również polecam ten projekt. Popełniłem go kilka miesięcy temu, bardzo sympatycznie gra. Koszt całości ok. 500zł.

Skomentuj

Czaruję...
            X