Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki subwoofer żeby poczuć bas na własnej skórze

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki subwoofer żeby poczuć bas na własnej skórze

Witam
    Posiadam wzmacniacz 500W RMS i chcę kupić jakiś głośnik który da taki bass, że oprócz tego że go usłyszę to jeszcze poczuję
    Cena do 300zł ew. troszkę powyżej.
    Chciałbym mieć coś lepszego od "słynnego" Lanzara max 12 ale w ostateczności skuszę się na niego.
    Oto moje propozycje jakie znalazłem jak ktoś miał z nich odsłuch to poproszę o opinie. Jak znacie jakieś godne polecenia to też poproszę
    Pioneer TS-W311S4
    PIONEER TS-W304R
    GROUND ZERO GZIW 300X

A do jakiego użytku ma służyć sub..? Domowego? Jaki masz wzmacniacz?

Skomentuj

Wzmacniacz mam składany na tranzystorach powinien osiągać do 500W RMS przy dobrym zasilaniu przy 4R.
      Aktualnie posiadam jakiegoś KENWOODA 12" 200W rms robi trochę zadymy w domu ale to nie to co oczekuje oczywiście jak jestem centralnie przed nim to nieźle wali w klate ale to nie to.
      Chciałbym żeby nowy głośnik robił większe ciśnienie ale nie chcę żeby bas był bardzo słabej jakości. Czasem sub gra w domu (na wzmaku tranzystorowym) czasem w samochodzie na wzmaku crunch gpx500.2. Myślałem nad tymi pioneerami bo nawet masywnie wyglądają ale podobno bas nie jest taki dobry nad lanzarem też myśle. Macie coś godnego polecenia za te 300zł?

Skomentuj

samochodowe pompki nie sprawdzaja sie w domu
        lanzar to tluczek i szczerze nie polecam za cene nowego

jak chcesz wiecej cisnienia to albo duzo wiecej mocy albo wiecej glosnikow

Skomentuj

A znajdzie się coś za 300zł żeby w domu niezłe ciśnienie robiło?

Skomentuj

w całym domu?

Skomentuj

Złóż sobie suba na 2x 12.2.500 STXa, dobrze to zasil i będzie mega zadowolony :) Ja słyszałem właśnie suba takiego w budzie ok. 100-110L i strojone to jakoś na 32-33Hz i robiło taki refresh na uszach, że poezja Ale to wymaga dobrego pieca, by dać się wygadać temu, także kolejny koszt Ci się szykowałby. Chociaż myślę, że i te 500W dość fajnie by to rozbujało Ja w domu w pokoju 17m2 [prostokąt] mam suba na 12.2.500.8 w budzie 70L brutto [czyli z głośnikiem i tunelem, zwrotką i wiadomo tam jakąś część zajmuje też wystający terminal i rączki do przenoszenia] strojone na 35Hz no i niskim na murzynach gniecie konkretnie także, w sumie tez zależy gdzie Ty chcesz te ciśnienie robić - czy to pokój 4m2 czy 54m2
              Last edited by JirkHF; 18.07.2016, 22:23.

Skomentuj

No zamieszanie żeby bylo jak największe Pokój 24m2 ale czasami tez jakaś impreza się trafi i powierzchnia pomieszczenia w jakim ma grać jest dużo większa. Aktualnie mam w domu suba samochodowego pod tym crunchem zasilany zasilaczem serwerowym 1kW 106A wiec nie ma zaników mocy do tego wzmacniacza tranzystorowego jeszcze ogarniam lepsze zasilanie. Ten subwoofer samochodowy lepiej gra w domu niż w samochodzie. W samochodzie nawet lusterko nie drgnie i nie zapiera tchu a w domu nawet nawet. Pomyśle nad tymi stx'ami ale czy one też porządnie rozbujają dom?

- - - - - aktualizacja - - - - -

A gdzie dostanę takie stx'y? Znalazłem wersje 2-cewkową czy o taką chodzi?

Skomentuj

Zamieszczone przez ExplorerPvP Zobacz posta
                  A gdzie dostanę takie stx'y?
                  moze u producenta?

Skomentuj

Szukałem u producenta i nie ma 12.2.500 są tylko jakies 32.500.8 (chyba teraz tak nazywają się te 12.2.500) tylko on ma 8ohm da sie jakoś połączyć 2 głośniki 8R żeby mieć 4R?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ok juz wiem muszę je połączyć równolegle. A lepiej zrobić 1 wielką skrzynkę na 2 głośniki czy 2 mniejsze

Skomentuj

Old name W.STX.12.2.500.8.F.S.MC

Zamieszczone przez ExplorerPvP Zobacz posta
                      A lepiej zrobić 1 wielką skrzynkę na 2 głośniki czy 2 mniejsze
                      jak beda graly razem to nie ma to znaczenia
                      na wypadek jabys planowal ktorys uszkodzic to lepiej zrobic 2 oddzielne

Skomentuj

Ok dzięki wszystkim za pomoc :)

Skomentuj

Jeszcze takie szybkie pytanko. Mam już 2 obudowy 50l, jaki dać bass reflex(długość ilość średnica)? Czytałem gdzieś, że trzeba dać 2 rury 7 cm średnica a długość 32 cm i powinno być 35Hz. Czy tak będzie dobrze?

Skomentuj

Czaruję...
                          X