Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wygrzewanie STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wygrzewanie STX

Witam
    Zbudowalem kolumny na STX GDN 27/150/SC jednak po odpaleniu bas nie jest zbyt gleboki. W porownaniu z inna kolumna gdzie jest Tonsil GDN 30/60/1 to stx wypada bardzo kiepsko (pomijam fakt ze stx ma mniejsza skutecznosc). STX jest w obudowie bass-reflex, o pojemnosci ok. 52 l. i jest strojony na 40 Hz. Wiem ze trzeba te glosniki wygrzewac. Jednak mam pytanie, jak dlugo glosniki musza pograc (grzac sie) aby graly tak jak powinne docelowo i czy duza bedzie roznica w grze nowego glosnika i po wygrzaniu?

Pozdrawiam

to zalezy od głosnika; a jaka masz zwrotke i reszte głosników, moze problemnie nie lezy w wygrzewamniu:P

Skomentuj

Ja nie wieze w cudowne wlasciwosci wygrzewania to raczej ucho sie przyzwyczaja niz glosnik zmienia parametry.
      I nie poruwnuj kolego tonsila 12cali do cichego STX-a tylko 10cali. Ten tonsil byl czy jest stosowany w altusach a wszyscy wiemy co te potrafia robic. STX jest cichy bo ma duze Xmax dlatego raczej do suba sie nadaje gdzie potrafi zamruczec.

Skomentuj

ja mam małego tonsilka 20/80/2 i jak go kupiłem i dotknołem membrany to był twardy jak niewiem co jak lw800 a teraz dotkne lekko to już sie miekko rusza a co do tego ze po wygrzaniu gra lepiej czy ucho sie przyzwyczaja to moj gra za każdym razem inaczej:P żartuje

u ciebie może chodzi o wzmacniacz?!?

Skomentuj

A jak kupilem tonsilka GDN20/80/2 to mial ok 33Hz rezonansy.
          A teraz jest juz stary jak ja i ma 37Hz :)

Skomentuj

Czaruję...
          X