Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Altusy DIY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Altusy DIY

Witam
    Otoz tysiac lat temu, jak bylem mlody, zrobilem sobie skrzynki, ktore pozniej okazaly sie atrapami altusow. Poczatkowo byly jakies tam glosniki, niedawno powsadzalem to co mniej wiecej powinno tam byc : GDN 30/60/1, GDWT 9/80, GDM 12/60/2. Zwrotnice Janbo J-3P-8.
    B-R byl, ale zatkalem wiec teraz jest tylko atrapa b-r. Skrzynki sa zrobione z fornirowanej plyty wiorowej, ale nie sa wykonczone, sruby na wierzchu itp.
    I sprawa jest nastepujaca: czy mozna cos takiego gdzies opchnąć?
    Basy sa nowe maja jeszcze 10 miesiecy gwarancji. Bede niedlugo robil klony ProAc'ow response 2,5, wiec bede potrzebowal pieniedzy na drogie glosniki scan speak. Czy jest sens np. jeszcze raz je fornirowac, zeby wygldaly "ladnie" i wystawic na allegro? Ktos kupuje takie rzeczy?

Wystawić na Allegro zawsze możesz. Może znajdzie się ktoś, kto to kupi. Ludzie kupują najdziwniejsze rzeczy. Mówi się, że na każdy towar znajdzie się nabywca. Co do wyglądu – to dość istotne, aby towar ładnie wyglądał. Znacznie lepiej sprzedają się rzeczy o dobrej powierzchowności. Spora część klientów kupuje wygląd i hasła reklamowe a nie towar. Sęk w tym, czy koszty drugiego fornirowania nie przewyższą ewentualnych zysków. Musisz sam przekalkulować.

Skomentuj

No wlasnie. A ile ja moge dostac za takie cudo? Strona techniczna bez zastrzezen, tylko ten wyglad...

Skomentuj

Nie mam pojęcia. Musisz przejrzeć aukcje na Allegro. Pewnie wyciągniesz jakiś wniosek.

Skomentuj

Ja sadze ze nie wiecej niz 400 zl za to nie dostaniesz. Dodatkowo zauwaz ze w kategorii Kolumny stereo na Allegro jest az 14 stron ofert, naprawde ciezko wyroznic sie posrod nich. Ale sprobowac mozesz, nie masz duzo do stracenia.

Skomentuj

mozesz równiez spróbować sprzedać je ,,na części":
            oddzielnie głośniki i bude choć nie wiem czy ktoś ją kupi. Ze zwrotką też może być problem

Skomentuj

400zl? Ja juz z 300 bym sie cieszyl. Zobaczymy.

Skomentuj

Za 400zB tego Ci na pewno nikt nie kupi. Jak bys mial oryginalne Altusy nie robione samemu to moze nawet troche ponad 400zl bys dostal jak bys mial w super stanie. Ale jak masz samorobki to moze niecale 300zl dostaniesz jak ladnie obudowe wykonczysz.

Skomentuj

jak wystawisz na allegro, to pewnie zobaczymy je w temacie Allego Speszjal Ałards :)

Skomentuj

skad wiesz? Tez wystawiales cos na allegro? ;-)

Skomentuj

Czaruję...
                    X