Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Najlepsza skrzynia do stx w.18.200.8 fgx

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Najlepsza skrzynia do stx w.18.200.8 fgx

http://www.visaton.com/en/bauvorschl...ght/index.html

Czy się nada do tego projektu ?

Do tego projektu nada sie taki glosnik, jaki jest w projekcie.

Skomentuj

Chcę wyprowadzić z tej obudowy głośnik wysoktonowe i zrobić satelity na bazie RBT-95
      60W wstęgowy. Ale myślę nad dodaniem średniotonowego głośnika.

Skomentuj

Po co chcesz sobie utrudniac zycie? Masz juz te glosniki o jaki piszesz, czy dopiero masz zamiar je kupic?

Skomentuj

Mam je zamiar kupić. A te wsęgówki mam od jakiegoś czasu.

Skomentuj

To lepiej zrobisz, jak poszukasz gotowego projektu, opartego o te wlasnie glosniki wstegowe. Nic sam nie kombinuj, bo nic nie wydumasz. Z tego co piszesz mozna wywnioskowac, ze brak Ci podstaw do samodzielnej budowy zestawow glosnikowych.

Skomentuj

Masz rację. Kolumny które chcę zbudować wzasadzie nie przydadzą mi się. Na co dzień użytkuje psb i b&w. Ale mam prawie 60 lat i wolny czas i bardzo lubię stolarkę ciągle w wolnych chwilach robię stare meble dla znajomych super że jesteś taki wyrozumiały dziękuję. Co do projektu potrzebuję bazę niskotonową dlatego wybrałałem ten projekt bo mam pomysł na przerobienie szaty zewnętrznej w owalne kształty. Fajnie Cię poznać.

Skomentuj

Wszystko fajnie ale tutaj staramy się podchodzić do sprawy technicznie. Kolumny mają w pierwszej kolejności dobrze grać ! Więc najważniejsze aspekty to:

1.Odpowiedni wybór głośników
                2. Odpowiedni dobór zwrotnicy

Jeśli lubisz stolarkę to przecież nic straconego zrobić kopię gotowego projektu przerabiając wygląd zewnętrzny. Jednak takie aspekty jak szerokość frontu i odległość między głosnikami musi zostać zachowana.

Skomentuj

Czyli wywalam wysokotonowy z wzmocnieniami i wstawiam spx i do pomiaru 😎

Skomentuj

Czaruję...
                  X