A masz juz te glosniki kupione?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
fw168 + neocd 1.0 - zadziała?
Collapse
X
-
mnie strasznie wstęga korci, tak jak kiedyś pisałem bardzo mi się to spodobało w dali, ale na kolumny tego pokroju mnie nie stać... szukam więc czegoś tańszego, a że nie mogę sobie pozwolić na jakieś duże wydatki w tym temacie, to padło na to... wiem, że efekt może być inny, niż się tego spodziewam - może to być ciężkie w odsłuchu, no ale... zraziłem się do kolumn robiących dużo hałasu i niskiej jakości dźwięku i chciałbym coś na wyższym poziomie... choć dużo wyższy raczej nie będzie, a gotowca po prostu nie chcę.
Skomentuj
-
W dali odrobili zadanie domowe i wstega gra bardzo wysoko, wspomagajac kopulke. Ty chcesz narobic sobie klopotow. Fw168 glosnik o raczej przecietnej jakosci srednicy, chcesz polaczyc z tania wstega, ktora nie powinna pracowac nizej niz 4-5khz. Oczywiscie ze da sie polaczyc, ale to polaczenie nie bedzie mialo nic wspolnego z dzwiekiem Dali. Obudowa zamknieta do Founteka, to kiepski pomysl, bo te glosniki swoja konstrukcja nie utrzymaja poduszki powietrznej w obudowie zamknietej. Founteki ze stozkiem fazowym nie daja szczelnosci obudowy, a do tego lubia przy wiekszym wychyleniu furkotac ze szczeliny miedzy cewka i stozkiem.
Niestety trudno doradza sie komus, kto troche na sile chce cos zrobic, ale nie ma funduszy na to, zeby zrobic to tak jak powinno wygladac. Mowisz, ze sie zraziles do kolumn slabej jakosci, ale wg mnie to co chces zrobic, bedzie wlasnie gralo dzwiekiem slabej jakosci.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaCzemu tak się wzbraniasz od BR ?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaW dali odrobili zadanie domowe i wstega gra bardzo wysoko, wspomagajac kopulke. Ty chcesz narobic sobie klopotow. Fw168 glosnik o raczej przecietnej jakosci srednicy, chcesz polaczyc z tania wstega, ktora nie powinna pracowac nizej niz 4-5khz. Oczywiscie ze da sie polaczyc, ale to polaczenie nie bedzie mialo nic wspolnego z dzwiekiem Dali. Obudowa zamknieta do Founteka, to kiepski pomysl, bo te glosniki swoja konstrukcja nie utrzymaja poduszki powietrznej w obudowie zamknietej. Founteki ze stozkiem fazowym nie daja szczelnosci obudowy, a do tego lubia przy wiekszym wychyleniu furkotac ze szczeliny miedzy cewka i stozkiem.
Niestety trudno doradza sie komus, kto troche na sile chce cos zrobic, ale nie ma funduszy na to, zeby zrobic to tak jak powinno wygladac. Mowisz, ze sie zraziles do kolumn slabej jakosci, ale wg mnie to co chces zrobic, bedzie wlasnie gralo dzwiekiem slabej jakosci.
skończy się to albo tym, że skopiuję projekt akkusa albo odłożę 2k pln na głośniki i dopiero będę myślał...Last edited by siewcu; 11.09.2016, 13:28.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postapo prostu nie lubię basu z br. wszędzie wszyscy br i br, a mi taki bas nie odpowiada. słyszałem br, słyszałem zamkniętą obudowę, nie ma co się dalej rozwodzić nad tym zagadnieniem - ma być obudowa zamknięta. a że ma to swoje minusy, no cóż - w mojej ocenie więcej minusów ma br.
Ja przerobiłem różne obudowy i też bardziej preferuję obudowę zamkniętą lub TL niż BR, natomiast tutaj chodzi o konkretną aplikację konkretnego głośnika, a ten się po prostu nie nadaje do takiej obudowy jaką byś chciał.
Trzeba podejść od drugiej strony. Jeśli zakładasz tylko obudowę zamkniętą to na tej podstawie wybierasz głośnik, następnie odpowiedni tweeter.
Tutaj sprawa wygląda tak że chcesz wrzucić głośnik do obudowy zamkniętej i jeszcze ciąć nisko wstęgę co nie ma najmniejszego sensu i całość zagra dużo poniżej możliwości, co wytłumaczył CI PM.
Skomentuj
Skomentuj