Siemanko wszystkim :)
Jak w temacie, zostałem poproszony o rozbudowę zestawu stereo do systemu 5.1
Czyli zestaw rozbudowany o głośnik centralny, tylny zestaw "zesround" i suba.
Zestaw stereo napędza ampli denona avr 3301 (albo 3310), a za brzmienie odpowiada:
http://audio.com.pl/testy/stereo/zes...ikowe/221-22l2
Głośniki efektowe muszą być niewielkich rozmiarów, tak aby wisiały na ścianie, jednostka centralna oraz sub również nie mogą mieć słusznych rozmiarów ze względu na ograniczenia pomieszczenia... :(
Subwoofer aktywny bądź pasywny... nie było ogólnej preferencji.
Jakie przetworniki warto by zastosować? Zastanawiałem się nad STXem, ale to takie moje gdybanie.
Problem aktualnego zestawu stereo jest taki iż kolumny maja niska efektywność (84db) oraz spory dołek na średnicy, co daje sie usłyszeć.
Pomijam ustawienia ampli (aktulanie loudness: on, BASS/Treble: +4/+6) :(
Cena do rozbudowy za przetworniki ok. 3000 zł wraz z elementami zwrotek. Cena może ulec zmianie, ale raczej in +
Liczę na Waszą pomoc, tak przy doborze przetworników jak i przy ewentualnych późniejszych pomiarach.
Mam nadzieje ze projekt koncowy trafi do "gotowych" :)
Pozdrawiam
MaLyNsS
Jak w temacie, zostałem poproszony o rozbudowę zestawu stereo do systemu 5.1
Czyli zestaw rozbudowany o głośnik centralny, tylny zestaw "zesround" i suba.
Zestaw stereo napędza ampli denona avr 3301 (albo 3310), a za brzmienie odpowiada:
http://audio.com.pl/testy/stereo/zes...ikowe/221-22l2
Głośniki efektowe muszą być niewielkich rozmiarów, tak aby wisiały na ścianie, jednostka centralna oraz sub również nie mogą mieć słusznych rozmiarów ze względu na ograniczenia pomieszczenia... :(
Subwoofer aktywny bądź pasywny... nie było ogólnej preferencji.
Jakie przetworniki warto by zastosować? Zastanawiałem się nad STXem, ale to takie moje gdybanie.
Problem aktualnego zestawu stereo jest taki iż kolumny maja niska efektywność (84db) oraz spory dołek na średnicy, co daje sie usłyszeć.
Pomijam ustawienia ampli (aktulanie loudness: on, BASS/Treble: +4/+6) :(
Cena do rozbudowy za przetworniki ok. 3000 zł wraz z elementami zwrotek. Cena może ulec zmianie, ale raczej in +
Liczę na Waszą pomoc, tak przy doborze przetworników jak i przy ewentualnych późniejszych pomiarach.
Mam nadzieje ze projekt koncowy trafi do "gotowych" :)
Pozdrawiam
MaLyNsS
Skomentuj