Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mała zmiana rozmieszczenia jednego przetowrnika

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mała zmiana rozmieszczenia jednego przetowrnika

Witam Was,

kończę swój pierwszy projekt kolumn podstawkowych, dwu drożnych (kończę oklejanie fornirem, zwrotnice już zbudowane).
    Korzystam z oryginalnego schematu Dayton Audio (ok, lekko zmodyfikowanego), gdzie głośnik wysokotonowy równa się z boczną krawędzią frezu średnio-niskotonowego.

Czy wielkim błędem byłoby ułożenie wysokotonowego w osi centralnej z średnio-niskotonowym?
    Dokładnie oznaczałoby to przesunięcie punktu promienia o jakieś 2-3 cm w lewo i oczywiście analogicznie w drugim w prawo.

Nic nie zmieniaj, trzymaj sie projektu.

Skomentuj

Dzięki za podpowiedź,

względy estetyczne podpowiadają zrób w osi centralnej, a rozum woła trzymaj się schematu :)
      Wolałem się upewnić u kogoś zaawansowanego....

Skomentuj

i tak juz skopales jak zmieniles rozstaw glosnikow

Skomentuj

nic nie skopałem....

Najpierw zbudowałem sześcian na sam klej bez wkrętów, potem szlifierka oscylacyjna, a na koniec mimośrodowa.
          Gładziutki sześcian obklejony fornirem (kończę), potem lakierowanie, a na sam koniec wszystkie otwory (głośnikowe, bass-reflex oraz terminalowe).
          Dzięki pomocy Micwoja zwrotnice obydwie zbudowane, jak skończę założę pełny temat ze zdjęciami.

Nie podpuszczaj mnie Pawle bo i tak obchodzę się z tym swoim pierwszym DIY'em jak z jajkiem....

Skomentuj

Zamieszczone przez nowyelement Zobacz posta
            nic nie skopałem....
            fakt, zle to przeczytalem. myslalem ze juz przysunales glosniki blizej siebie

Skomentuj

spoko i tak dziękuję za zainteresowanie :)

Skomentuj

Czaruję...
              X