Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Porada

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Porada

Proszę, powiedzcie czy warto zainwestować w taki zestaw 2500zł:
    sprzęt używany w podobno bdb stanie.
    YAMAHA RX-V1065
    Monitor Audio Radius R270HD
    centralny Radius R 200

sprzęt do w 70% do TV jako kino domowe
    30% muzyka z CD różne gatunki / preferowany rock
    pokój ok 16m2 ze skosami w drewnie

Zamieszczone przez cronos20 Zobacz posta
    YAMAHA RX-V1065
    centralny Radius R 200

Nie wiem czy dobrze zadałem pytanie:-(
    Chcę kupić sprzęt - kino domowe.
    mam taką ofertę jak wyżej pisałem czy to dobrze zagra?
    podłączone będzie:
    TV sony kdl55W755C
    Odtwarzacz CD , byc możne PS4
    telefon przez BT

Możecie napisać czy warto w to zainwestować czy szukać czegoś innego w tej cenie ?

Skomentuj

To forum jest o budowie urządzeń własnym sumptem. W dodatku w poważnej większości w stereo. Mało kto się zajmuje przerzucaniem ton fabrycznego sprzętu, więc może być ciężko o poradę.

W dodatku to taka marketówka. Nie oczekuj fajerwerków jakościowych.
      Tak na optykę, osobiście ja bym tych radiusów nie tknął. Bez suba kina za nic nie pociągną. Sub potrzebny jakiś żeby do 100Hz dobrze grał.
      Może rozważ kino Electrino od STXa (akurat 2500 bez suba), dołóż te 1500 na amplituner, a z czasem suba dokupisz. W 2500 komplet kina to się nie bardzo składa.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
        To forum jest o budowie urządzeń własnym sumptem. W dodatku w poważnej większości w stereo. Mało kto się zajmuje przerzucaniem ton fabrycznego sprzętu, więc może być ciężko o poradę.

W dodatku to taka marketówka. Nie oczekuj fajerwerków jakościowych.
        Tak na optykę, osobiście ja bym tych radiusów nie tknął. Bez suba kina za nic nie pociągną. Sub potrzebny jakiś żeby do 100Hz dobrze grał.
        Może rozważ kino Electrino od STXa (akurat 2500 bez suba), dołóż te 1500 na amplituner, a z czasem suba dokupisz. W 2500 komplet kina to się nie bardzo składa.
        Miałem kilka ampli yamahy jak i mam obecnie i raczej bez suba efektu nie będzie a te stx koledze polecilem jak jeszcze nie mieli całego kina i jest zachwycony jak mu to w kinie gra więc może warto rozważyć

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Myślę że wystarczy mi 2,1
          Czy ten zestaw Electrino 150 / Denon PMA-720AE będzie lepszy od tego
          YAMAHA RX-V1065 Monitor Audio Radius R270HD

czy kupić same STX Electrino 150 i do nich szukać jakiegoś używanego amplitunera?
          jeżeli tak, to jaki amplituner będzie optymalnym.
          potem sub - tylko jaki ?

gotowego kina 2,1 z STX Electrino 150 nie widzę, chyba że źle patrzę:-(

Skomentuj

ja bym szukał używanego jak najwyższego modelu, chociaż po zmianie z rxv1400 na rxv771 nie wypadło najlepiej ale ten nowszy ma hdmi i nowe kodeki na czym mi zależało a i tak dalej leci na końcówki mocy więc preout jest przydatny, amplituner do kina jest fajny do słuchania muzyki już gorzej

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
              ja bym szukał używanego jak najwyższego modelu, chociaż po zmianie z rxv1400 na rxv771 nie wypadło najlepiej ale ten nowszy ma hdmi i nowe kodeki na czym mi zależało a i tak dalej leci na końcówki mocy więc preout jest przydatny, amplituner do kina jest fajny do słuchania muzyki już gorzej
              mało tych rxv771
              znalazłem 1 szt. za 900zł czy to dobra cena ?
              co innego mozecie polecić do STX Electrino 150 ?

Skomentuj

mało tych rxv771
                znalazłem 1 szt. za 900zł czy to dobra cena ?
                co innego mozecie polecić do STX Electrino 150 ?
                za nowego dałem chyba około 2,5tys więc cena dość dobra

Skomentuj

Zdecydowałem że kupię STX Electrino 150 i do tego używany amplituner za ok 1500 do 2000 (jeżeli będzie warto dołożyć)
                  później będę w miarę potrzeb i przypływu gotówki rozbudowywał o dalsze pozycje z tej seri:
                  STX Electrino 150 C
                  STX Electrino 150 S
                  STX Electrino 150 E
                  chyba w tej kolejności.

Ale proszę Was o poradę jaki używany amplituner będzie dobrym wyborem.
                  z założeń to TV po HDMI chciałbym podłączyć ale też nie jest to jakiś duży priorytet.

proszę o pomoc!

Skomentuj

Może Yamaha RX-A550 ? full wypas kina domowego jeżeli wystarczy 5.1

Skomentuj

Kolega te stx łączył z jakimś nowym denonem z przedziału 2.5 a 3tys więc pewnie podobny używany byłby w twoim budżecie. Nie słyszałem jak mu to gra i nie był z byt mocno osluchany ale kilka razy już mi wspomniał jak jest z tego zestawu zadowolony

Skomentuj

YAMAHA RX-V1065
                        centralny Radius R 200

Kino domowe w 16m2 to moim zdaniem slaby pomysl. Dobre stereo zje taki zestaw rowniez w filmach. Przerabialem ten temat, polecam przemyslec to na spokojnie. Electrino ciekawe kolumienki w swojej cenie.
                        Last edited by Adam_85; 01.12.2016, 18:29.

Skomentuj

Niestety stereo zagra ale ścieżki zapisanej i przeznaczonej do 5.1 nie odtworzy a jedynie zasymuluje efekty, inaczej zostawił bym sobie stereo a nie oba systemy koło siebie. Po prostu w małym pokoju używa się małych monitorów i suba

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                            Kupiłem RX-V773 czy to lepszy model od 771?
                            Jeszcze zapytam bo mi polecają dokupić dac smsl M8.
                            Czy do podłączenia PC czy cd odtwarzacza ten sprzęt jest potrzebny i o ile poprawi jakość?
                            STX będą dobrym wyborem do tej 773?

Skomentuj

Dac zawsze coś tam wnosi ale najpierw podłącz tak jak masz po hdmi zapewne i posłuchaj. 773 pewnie jak to na yamahe przystało że co rok nowy model to zmiany kosmetyczne jak dodanie formatu 4k. Ten model ma już preout więc z czasem jak wsiakniesz to dodatkowa końcówka mocy, nawet uniamp robi różnicę już. Ja i tak wyznaję zasadę że ampli kd do kina a do muzyki typowy zestaw stereo, ale posłuchaj sam a nie kieruj się kogoś innego opiniami. Ostatnio pozyczylem daca znajomemu który też tylko amplitunera używa i faktycznie potwierdził że poprawa była w każdym aspekcie

Skomentuj

Mam pare płytek CD, co kupić żeby słuchać przez pmlituner? Podłączyć PC z napędem DVD, czy blureya, czy yamaha ma jakiś przyzwoity odtwarzacz CD żeby byl do kompletu do 773?

Skomentuj

Czaruję...
                                X