Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumna centralna - jakie przetworniki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumna centralna - jakie przetworniki?

Cześć, poszukuję rozwiązania na głośnik centralny do kina. Mam obecnie 4.1 na Fountekach 168 i cd3.0 + 146 i cd1.0 (kupowane w dużych promocjach w 2013 - łącznie 720zł za wszystkie) a do tego sub zamknięty na Daytonie rss315hf-4.
    Centralny chciałbym umieścić pod telewizorem, więc przetworniki raczej niewielkie, ewentualnie za telewizorem, ale nie wiem czy nie popsuje to za bardzo dźwięku.
    Kwota za głośniki raczej nie wyższa niż 400-500zł
    Patrzałem po Monacorze sph60x, Daytonie rs100 - dwie sztuki i myślę, że by się nadały.
    Jakieś propozycje?
    Tak wygląda mój pokój (nie zwracajcie uwagi na burdel w kablach, w końcu je powciskam w listwy :) ):

Proponuje 4 sztuki Faital 3FE25 i obudowa położona na boku, na to TV. Głośniki są bardzo sprawne, równe i do tego nie drogie. Jedyny niedosyt to mogły by niżej schodzić ale to w końcu tylko 3". W obecnej chwili dystrybutorem w Polsce jest LDM.
    http://www.ldm.com.pl/pl/katalog-pro...e/3fe25-detail
    Ewentualnie 2 sztuki 4FE25.
    Pionner SC-LX-58/Yamaha CDC555/DIY Single-Ended na VT52/Dayton PS220/3-way Audax Satori

Skomentuj

Będę robić niewielkiego centrala na 2 x vifka ne123 i HDS , głośniki kupione okazyjnie trochę więcej jak twój budżet, ale to jeszcze trochę za nim będzie gotowy i dopiero będę mógł coś więcej powiedzieć bo też ma wylądować pod tv

Skomentuj

A może zrób sobie jeszcze jeden komplet founteków i powieś nad telewizorem.

Skomentuj

Ja też bym polecał robić po prostu kolejną sztukę founteków - to mit że centralny ma być poziomy

Skomentuj

Ja bym wybrał do kompletu albo dytona RS100 albo founteki FR88

Skomentuj

Hmm, może naciągnę budżet nieco.
              Są Tang Band W5 2143 i Fountek FR135ex. Czy zagrają ciekawiej jak głośniki przytoczone powyżej?

Skomentuj

Czaruję...
              X