Witam wszystkich !
Wraz z kolegą rozpoczynam prace nad własnymi monitorami DIY...
Chciałbym was prosić o opinie, konstruktywną krytykę oraz jakieś podpowiedzi
.
Zastosowane przetworniki to :
1 x sb acoustics tw29rn Satori
1 x Seas Excel E0017-08S W18EX00
Owe przetworniki są już u mnie w domu. Mam możliwość ich zwrócenia ale w Satori zdążył mnie już zauroczyć :)
Dziś poszedłem na małe szaleństwo i zamówiłem terminale :
WBT-0705 AG Nextgen
Co sadzicie o takich terminalach ?
Jesteśmy w trackie tworzenia projektu obudowy. Planuje oddać prototyp kolumny w ręce akustyka który stworzy dla mnie zwrotnice. Planowałem przeznaczyć na nie wraz z projektem 3000 PLN.
W czwartek mają przyjść terminale wraz z wytłumieniem a tymczasem przetworniki grzeją się w poprzedniej konstrukcji podłogowej na :
1 x Morel CAT308
2 x SS Classic
Planowałem obudowę o pojemności koło 32-35L w ksztalcie przypominające Olympica I Od Sonus fabera.. Obudowa typu BR z przodu.
Przyszłe zdj będą prezentować lepszą jakość oraz będą pokazywać postęp prac.
Całość jest napędzana przez Naim 5si.
Wraz z kolegą rozpoczynam prace nad własnymi monitorami DIY...
Chciałbym was prosić o opinie, konstruktywną krytykę oraz jakieś podpowiedzi

Zastosowane przetworniki to :
1 x sb acoustics tw29rn Satori
1 x Seas Excel E0017-08S W18EX00
Owe przetworniki są już u mnie w domu. Mam możliwość ich zwrócenia ale w Satori zdążył mnie już zauroczyć :)
Dziś poszedłem na małe szaleństwo i zamówiłem terminale :
WBT-0705 AG Nextgen
Co sadzicie o takich terminalach ?
Jesteśmy w trackie tworzenia projektu obudowy. Planuje oddać prototyp kolumny w ręce akustyka który stworzy dla mnie zwrotnice. Planowałem przeznaczyć na nie wraz z projektem 3000 PLN.
W czwartek mają przyjść terminale wraz z wytłumieniem a tymczasem przetworniki grzeją się w poprzedniej konstrukcji podłogowej na :
1 x Morel CAT308
2 x SS Classic
Planowałem obudowę o pojemności koło 32-35L w ksztalcie przypominające Olympica I Od Sonus fabera.. Obudowa typu BR z przodu.
Przyszłe zdj będą prezentować lepszą jakość oraz będą pokazywać postęp prac.
Całość jest napędzana przez Naim 5si.

Skomentuj