Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

P&D Audio Mark I

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

P&D Audio Mark I

Witam wszystkich !
    Wraz z kolegą rozpoczynam prace nad własnymi monitorami DIY...
    Chciałbym was prosić o opinie, konstruktywną krytykę oraz jakieś podpowiedzi .
    Zastosowane przetworniki to :
    1 x sb acoustics tw29rn Satori
    1 x Seas Excel E0017-08S W18EX00
    Owe przetworniki są już u mnie w domu. Mam możliwość ich zwrócenia ale w Satori zdążył mnie już zauroczyć :)
    Dziś poszedłem na małe szaleństwo i zamówiłem terminale :
    WBT-0705 AG Nextgen
    Co sadzicie o takich terminalach ?
    Jesteśmy w trackie tworzenia projektu obudowy. Planuje oddać prototyp kolumny w ręce akustyka który stworzy dla mnie zwrotnice. Planowałem przeznaczyć na nie wraz z projektem 3000 PLN.
    W czwartek mają przyjść terminale wraz z wytłumieniem a tymczasem przetworniki grzeją się w poprzedniej konstrukcji podłogowej na :
    1 x Morel CAT308
    2 x SS Classic
    Planowałem obudowę o pojemności koło 32-35L w ksztalcie przypominające Olympica I Od Sonus fabera.. Obudowa typu BR z przodu.

Przyszłe zdj będą prezentować lepszą jakość oraz będą pokazywać postęp prac.

Całość jest napędzana przez Naim 5si.

na chwile obecna to temat nie do tego dzialu

no i wrzucaj zdjecia na nasz serwer. zeby nie zniknely z czasem

Skomentuj

Dziś przyszły WBT :) Sam nie wiem co sądzić. Czy większa jest autosugestia bo kosztowały 1300zł czy na prawdę jest taka różnica Słychać jakby to była liga wyżej. Dźwięk bez problemu odrywał się od kolumny, znacznie poprawiła się dynamika, a szczególnie mikro dynamika głośnika wysokotonowego...
      Dźwięk nabrał większej "płynności" oraz kultury.

Co sądzicie o inwestowaniu takich kwot w gniazda głośnikowe ?

Skomentuj

Jak dasz najtańsze gniazda, a różnicę dołożysz do lepszych głośników poprawa dźwięku będzie najbardziej słyszalna. Potem zainwestuj w źródło dźwięku, następnie adaptację akustyczną pokoju, potem w lepsze elementy zwrotnicy, a na końcu możesz dla świętego spokoju dać lepsze kable i akcesoria j.w. Jednak nic tak nie poprawia dźwięku jak dobrze zrealizowane płyty z dobrą muzyką, słuchane nocą przy lampce wina lub innego trunku. :)
        Last edited by KAPRINT; 16.02.2017, 22:56.

Skomentuj

Dziś zakupiłem arkusze sklejki liściastej 25mm. Boki będą klejone ze sklejki 3mm x 8 warstw

Oto szkic projektu

Skomentuj

Czaruję...
          X