Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kopółka GTC 11/130 8 ohm do ARN 188-05-4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kopółka GTC 11/130 8 ohm do ARN 188-05-4

Zastanawiam sie nad tym glosnikiem wysokotonowy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41059726 . Mial by on pracowac w konstrukcji podlogowe za dwoma ARN 188 05 4 polaczonymi szeregowo.Co myslicie o takim połączeniu? Wczesniej juz prosilem o jakies propozycje kopółki to takich midbasow i polecaliscie 11/100 lub 9/80 Tonsila ewentualnie Mancory DT-99, DT-107 i DT-300. Jak myslicie Panowie jakie polączenie zagralo by najlepiej? Pozdro.

mam te GTC w konstrukcji trzydrożnej,zwrotnica to nieco przerobiona HW3/120NG VISATONA pozostałe głośniki Tonsil(GDN 25/60 I GDM12/60).Kopułka dla mnie, gra za bardzo metalicznie ale to zaznaczam moje zdanie.Ludzie,którzy słuchali tego zestawu twierdzili,iż tony wysokie brzmią czysto i szczegółowo bez męczącego syczenia.Ktoś niedawno sprzedawał te głośniki na Allegro za około 60pln sztuka, to niedrogo warto kupić nawet jesli słychać w ich brzmieniu delikatne metaliczne naleciałości

Skomentuj

ja jescze proponuje DT100 PEERLEES'A

Skomentuj

Ten GTC co piszesz to nic innego jak GDWK 10/80/T mam go owszem zagra czasami metalicznie, ale jest bardzo szczegółowy i nie jest natarczywy choć nie gra miękko jak kopułki jedwabne jak niektóre tonsile.
        Jest wart swej ceny ja nie żałuje że go kupiłem

Skomentuj

A jak ten Tonsil wypada w porownaniu z DT100 PEERLEES'A.Zalezy mi na dobrej kopolce poniewaz to podobno wysokie tony nadaja zestawowi klasy :P

Skomentuj

to skoro zalezy ci na wysokich to kup peerlessa... a jeszcze lepiej to vife D27TG-05-06 120zl

Skomentuj

Zamieszczone przez piok
              to skoro zalezy ci na wysokich to kup peerlessa... a jeszcze lepiej to vife D27TG-05-06 120zl
              yoshi z tego przedzialu cenowego poleca audaxa a0 (cena troche ponad 100zl)

Skomentuj

Faktycznie Vifa D27TG-05-06 wyglada dosyc ciekawie, a 120 zl jest jeszcze do przelknięcia...chyba zostane przy tej opcji.

Skomentuj

mam pytnaie słyszał ktoś tą vife.???????
                  chciałbym by ktoś opisał jak gra jaki dźwięk z niej się wydobywa

Skomentuj

nie spiesz się,dozbieraj parę pln i lepiej kup vife DX25TG-05-04(Fs 650 Hz) a cena 150pln/sztuka;GTC Fs 1700 Hz.

Skomentuj

Zastanawiam sie czy jest sens inwestować w taką kopółkę, jeżeli dlosniki nisko-średnio tonowe to ARN 188. Pozatym w układnie z kopółką Vify DX25TG-05-04 mosial bym zmienic koncepcje z 2x4 ohm w szeregu na 2x8 ohm rownolegle.Czy ma to jakies powazne konsekwencje w dzialaniu calej kolumny? Pozdro.

Skomentuj

http://www.visaton.de/deutsch/bildgr...iche1.html.Nie jest tak,że głośniki w kolumnie muszą mieć taką samą impedancję.Te ARN -y nie są takie ostanie i dobra kopułka ze zwrotnicą o podziale 2.5kHz góra 3,5kHz myslę,że ładnie by zagrała.Ale jeśli masz mniej gotówki zrób na GTC11/130(o ile cena będzie wynosiła 60-70pln).nie będziesz żałował:)

[ Dodano: 2005-02-13, 20:51 ]
                        http://www.visaton.de/deutsch/bildgr..._bweiche1.html
                        Sorki,teraz powinno być ok.Tak na marginesie to ja często kożystam ze schematow zwrotnic VISATONA Nieco je przerabiam tak aby w efekcie zabrzmiało tak jak ja chcę a nie przyżądy pomiarowe ijak na razie jest oki.

Skomentuj

A może jednak Peerless DT-100. Ich cena jes zachęcająca (100 PLN) przy podanych parametrach.Wygląda na to, że można ją spokojnie ciąć przy 2,5 - 3,5 kHz. To będzie moja pierwsza konstrukcja (mam nadzieje, że udana) i nie chce sie za bardzo ładować w koszty, a DT-100 przy niewygórowanej cenie wydaje się prezentować przyzwoite parametry. Hmmm...co tu robić :) Pozdawiam

Skomentuj

DT100 moim zdaniem nadaje sie tu idealnie :) 3kHZ to najnizsza czestotliwosc ciicia tej kopulki.

Skomentuj

warto zaryzykować,cena i parametry przyzwoite tego Peerlessa.W QBA chyba kosztuje trochę mniej niż 100PLN.
                              http://arton.info/catalog/product_re...0/reviews_id/2

Skomentuj

Tak na marginesie zapytam: czy będzie to obudowa zamknięta? Jeśli tak, to ile litrów?

Skomentuj

na stronie peerlessa jest kopulka dt-105. Ciekawe czy ktos to sprowadzi (akustyk np). Ma aluminiowy front a nie z tworzywa jak dt 100. Ale generalnie te dt maja gitesowe charakterystyki kierunkowe... tak na marginesie na tej stronie sa tez glosniki srednio-nisko HDS z nowymi membranami...

o tu http://www.d-s-t.com/main/index.htm

Skomentuj

Bedzie to obudowa typu BR, okolo 60 L. Rozmiarow rurki BR jeszcze dolkadnie nie ustalilem.

Skomentuj

A moze byś wział kopólke Monacora, jest na nich mało konstukcja (a właściwie żadnej) a to ponoć dobre głosniki. Wszyscy pakują tylko Tonsila moze czas to znienić..

Skomentuj

Czaruję...
                                      X