Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kino domowe POMOC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kino domowe POMOC

Witam
    Posiadam
    Ampituner onkyo 515 grający z monitorami noname :)
    +
    aktywny subwoofer z głośnikiem stx W.27.500.8.FCX (Old name SW.STX.10.2.500.8.F.A.FC.X) z panelem

Chciałbym w końcu zrobić kolumny nadające się do kina ale niestety muszą być to monitory a nie podłogówki
    Kolumny mają być w miarę tanie (jeśli się uda)

myślałem o STX T.10.250.8.PCX + W.15.160.8.FCX 5x lub droższa opcja (nie wiem jak to podniesie się na jakości) 4x + centralny STX T.10.250.8.PCX + 2xW.15.160.8.FCX
    Chyba że polecicie coś innego w podobnej kasie lub tańsze (chyba, że ciut droższe ale o wiele lepsze jakościowo)

Monitor nie może być większy niż szerokość max 50 cm głęboki max 38 cm wysokość max 19,5 (kolumna położona na dłuższym boku) może się zmieści jakaś 18 jeśli jest to w ogóle potrzebne

Pokój jakieś 20m2

Z góry dziękuję za propozycje

Wybierz w każdym razie coś z gotowych z działu projektu czy nic a nic ci nie pasuje tam ?

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Na pewno coś z gotowych projektów tylko pytanie co by było najlepsze pod kino z tym ampitunerem

Skomentuj

Zamieszczone przez czaja87 Zobacz posta
        myślałem o STX T.10.250.8.PCX + W.15.160.8.FCX 5x
        bralbym tanszego pcxa. roznica w cenie znaczaca a roznicy w odsluchu nie wylapuje (jest na pomiarach)

Zamieszczone przez czaja87 Zobacz posta
        centralny STX T.10.250.8.PCX + 2xW.15.160.8.FCX
        raczej 2x 16ohm

do samego kina ja osobiscie wybralbym tansze MCXy. jakosc na tyle dobra ze wiecej do kina nie trzeba. a cena duzo nizsza

Skomentuj

raczej 2x 16ohm
          o tym właśnie myślałem :biggrin:

A dobrze by było zainwestować w lepszy front np ten stx 15 awx albo coś innego
          a satelity i centralny zostawić na mcx chyba, że centralny też lepszy czy nie ma to sensu?
          Jak bym chciał posłuchać muzyki na czymś lepszym. (Tylko nie wiem czy nie musiałbym wzmacniacza stereo dołożyć albo zmienić amplituner)

Skomentuj

jak juz robic kino to wszystko takie samo

Skomentuj

a jeśli wziętość pod uwagę 5x FGX? jest to sens?

Skomentuj

18cm to juz spora obudowa :/
                trzeba tam dac 15 litrow
                a ja bym sie zastanawial czy nie ograniczyc mniejszego glosnika do ok 8 litrow

Skomentuj

15 litrów to nie problem tylko w moim wypadku ta szerokość max 19,5 (ale powinno się zmieścić można by było cieńsze płyty na boki dać)

Skomentuj

do FGXa trzeba by zrobic nowa zwrotnice. ta co jest na forum jakos mi nie lezy :/
                    ale to moze tylko moje zdanie

Skomentuj

Czyli pewnie najlepsza opcją do kina i muzyki to pewnie będzie
                      STX T.10.200.8.PCX + W.15.160.8.FCX 5x chyba że z centralnym 2 x 15awx
                      + mój sub

Skomentuj

centralny z 2 wooferami to chyba raczej tylko kwestia wygladu

Skomentuj

Wielkie dzięki Paweł za pomoc
                          I pewnie zostanie STX T.10.200.8.PCX + W.15.160.8.FCX 5x

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            centralny z 2 wooferami to chyba raczej tylko kwestia wygladu
                            Chyba raczej nie. Wystarczy charki kierunkowe zmierzyc i juz jest wychodzi asymetria na dole.

Skomentuj

Czaruję...
                            X