Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do stereo

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer do stereo

Panowie, czy do stereo lepiej zbudować SW w obudowie zamkniętej czy z membrana bierną ? ma być szybki precyzyjny będzie grać w salonie 40 m2 i dużym przejściem na korytarz który sięga nawet 5 metrów oraz przejściem do kuchni 16 m2. Jak już pisałem chodzi mi o wzmocnienie niskich w zestawie stereo jeżeli chodzi o wykorzystanie to będzie 80% muzyka 20% filmy. Budżet ok 2kPLN.

Nie ma jednej dobrej odpowiedzi na to pytanie. Dla niektórych bas z BR(MB to też BR) jest nie do zaakceptowania, dla niektórych zejście z BR jest najważniejsze. Ja osobiście preferuje OZ, z tym ze do takiej obudowy najlepiej mieć mocny wzmacniacz z dsp, w innym wypadku nie wykorzystasz mozliwości głośnika.

Skomentuj

Również obstawiam obudowę zamkniętą + korekcja.

Skomentuj

ok czyli obudowa zamknięta, jaki głośnik byście polecili i czy końcówka gotowa czy jakaś diy ?

Skomentuj

SB29RNX, SB34SWNRX, LAB12C, SS 32W/4878, SS 30W/4558, sporo jest mozliwości, z każdej powinieneś być zadowolony. Panel zrób sam jak potrafisz, jak nie potrafisz to Behringer NU3000DSP wychodzi aktualnie najkorzystniej.

Skomentuj

Zamieszczone przez srekal34 Zobacz posta
            Behringer NU3000DSP wychodzi aktualnie najkorzystniej
            Z estradowymi końcówkami mocy trzeba uważać.
            Trzeba pamiętać że taka końcówka potrzebuje mocnego wysterowania.
            Może się okazać ze amplituner nie wysteruje tej końcówki poprawnie i zamiast obiecanych 1000W końcówka gra jak by miała 300W.

Skomentuj

OK, dobrze wiedzieć.
              Dla mnie najatrakcyjnejsza opcja i tak jest: https://www.minidsp.com/products/pla...ers/pwr-ice250

Skomentuj

Niebawem maja byc nowe Hypexy z DSP.

Skomentuj

Czy panel hypex DSL 2.0 nie był by dobrą opcją?

- - - - - aktualizacja - - - - -

http://www.audiophonics.fr/module-hy...5w-p-1484.html

Skomentuj

Nowego juz raczej nie kupisz :) W ciągu miesiąca będę mial do sprzedania polrocznego Hypexa 2.0 na gwarancji.

Skomentuj

Jak ktos szuka nowego Hypexa w kraju, to PW.

Skomentuj

Nie lepiej wzmacniacz borysa na 5 parach plus jakiś filtr ?

Skomentuj

Czaruję...