Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JAK LICZYC OBUDOWE DLA SREDNIOTONOWEGO??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JAK LICZYC OBUDOWE DLA SREDNIOTONOWEGO??

jak w tytule... bo nie bardzo wiem jak mam dobierac objetosc do glosnika... przy glosniku z zamknietym koszem to nie problem ale jesli kosz jest otwarty?

Mozesz za pojemnośc komory dla sredniaka przyjac VAS głośnika, a komore silnie wytlumic.

Skomentuj

jak szukalem do swojej kolumny sredniaka to pan sprzedawca polecal mi głosnik JLB! i mowil ze jak go kupie to potem bede bede musial przekrecic od wewnatrz obudowy doniczke !!!!ale zrezygnowalem
      Pozdro

Skomentuj

Zastanówcie się jakie jest wychylenie objętościowe głośnika średniotonowego i czy w zawiązku z nim obudowa cokolwiek zmieni.

Obudowa 1 litr... albo 2 litry... albo ile wyjdzie, mocno tłumiona materiałami gąbczastymi, które dobrze tłumią średnie pasmo. Materiał obudowy nie ma większego znaczenia bo i tak przez obudowę dźwięk promieniuje do wnętrza obudowy dla niskotonowego.

Zamieszczone przez Viper
        Mozesz za pojemnośc komory dla sredniaka przyjac VAS głośnika
        Taaaa.... np. 0,06 litra :)

Skomentuj

Taaaa.... np. 0,06 litra
          a jaki średniak ma tak niskie Vas?

Pozatym napisałem że mozna przyjac vas a nie że trzeba. IMHO objetosc komory dla średniaka nie ma wiekszego znaczenia.

Skomentuj

Zamieszczone przez Viper
            a jaki średniak ma tak niskie Vas?
            np. STX GDM-10-60-8-PC

Zamieszczone przez Viper
            Pozatym napisałem że mozna przyjac vas a nie że trzeba.
            SOHF ? :-/

Zamieszczone przez Viper
            IMHO objetosc komory dla średniaka nie ma wiekszego znaczenia.
            I zdecydowanie masz rację. Dokładnie to samo chciałem przekazać swoim postem. :)

Skomentuj

np. STX GDM-10-60-8-PC
              no i masz racje, choć ja szczerze mówiąc pierwszy raz widze tak mały vas (nawet jak na średniaka) ale cóz, jak sie okzauje jeszcze mało widziałem

Skomentuj

ten pomysl z doniaczka tez dobry.. (sasiad tak zrobil i byla gitara) pozdro

Skomentuj

... ja mam globus rozwalony na pol ... szkoda bylo globusa ale doniczki pod reka nie mialem

Skomentuj

szkoda bylo globusa
                    ..........:)))))))))))))))))))
                    masz rację..pewnie musiał wiele dla Ciebie znaczyć:) hehe just kidding!
                    jeśli chodzi o średniaka to on dużo nie potrzebuje.heh..chyba że bedzie to śrenio-nisko tonowy:P
                    Ps. nie szkoda Wam doniczek?:P
                    pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                    X