Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gorlich VK 170 + Fountek CD2.0 + ? woofer = 3 WAY OZ

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez slawek213 Zobacz posta
    Tylko nie policz koledze za drogo, bo kumplom z forum daje się upusty nawet przy 2 postach
    Nadal czekam na odpowiedz co to zdanie ma znaczyć??!!!!

- - - - - aktualizacja - - - - -

MiniDSP I wzmacniacze w klasie D to jak narazie chińskie zabawki, które powinny sie wstydzić leżeć na półce obok gerlicha
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

to zastosuj zamiast chińskich D , ,,polskie ,, z polskich firm w kl.AB , a kolejna końcówka wyjdzie taniej niż kolejna gałąź zwrotnicy na czerwonych kondach i nic nie będzie bruździć między końcówką a głośnikiem.
      audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
      http://www.rane.com/note160.html
      Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        MiniDSP I wzmacniacze w klasie D to jak narazie chińskie zabawki, które powinny sie wstydzić leżeć na półce obok gerlicha
        widzisz, po prostu się nie znasz.

Szanowany pan Linkwitz, który jest ojcem wielu referencyjnych systemów oraz teorii filtrów razem z Panem Riley opiera się na tych zabawkach z Chińskiej Republiki.
        Dla mnie Pan Linkwitz zasługuje na większy szacunek niż z metra cięci w beretach chodzący naczelnicy poczty.
        A propo, to Ty jesteś prawdziwym Warszawiakiem czy raczej z innych stron?

Skomentuj

proponuje powstrzymać emocje i nie odchodzić od tematu.
          audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
          Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

I 6 końcówek w przypadku kolumny 3 drożnej
            I zmiana choćby jednej pary końcówek na inna nastręczy wiele problemów

To są głośniki naprawdę z najwyższej półki tu byle wzmaka z Allegro czy Diy za nawet 1000zl nie podłączysz

Tu trzeba celować we wzmaki klasy accuphase, abyssound, audio research itd

A propo, to Ty jesteś prawdziwym Warszawiakiem czy raczej z innych stron?
            I wyszła słoma
            Jak sie kończą argumenty to pojawia sie czepianie ad persona
            Last edited by lklukasz; 29.03.2017, 09:10.
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

I 6 końcówek w przypadku kolumny 3 drożnej
              I zmiana choćby jednej pary końcówek na inna nastręczy wiele problemów
              to nie problem dzisiaj i z błyskawicznie konfigurowalnym dsp
              Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

widzisz, po prostu się nie znasz.
                Nie znam i doświadczenia tez nie ma
                Te procesory, które używałem za cenę poloneza w latach 90 to smietnik ( w środku 12 kostek bb1704)
                I jego następca za równie kosmiczna cene to śmieci, jak rownież kilka innych
                Do tej pory nie powstał lepszy ale co ja tam wiem
                I u mnie priorytetem jest jakość nie cena
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To są głośniki naprawdę z najwyższej półki tu byle wzmaka z Allegro czy Diy za nawet 1000zl nie podłączysz

Tu trzeba celować we wzmaki klasy accuphase, abyssound, audio research itd
                  ok, czyli klon accu nie ma szans ? , badziewie ? , jeśli głośniki pozwolą na zwrotnice 1 rzędu , oczywiście pasywna , jeśli trzeba 3-go czy inaczej /fir/ to aktywna.
                  Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Klon jak najbardziej, to świetny wzmacniacz
                    Pokroju jakosciowego nie cenowego

Jaka jest cena klona 450?
                    I ile wyjdzie za 3 takie same wzmaki?
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

I ile wyjdzie za 3 takie same wzmaki?
                      chyba nie myślisz że mają to być mocowo takie same , 1 mocniejszy i 2 słabsze pewnie wyjdzie trochę drożej ale korzyści większe , nigdy nie mówiłem że aktywnie to najtaniej.

poza tym można zrobić półaktywne , choć wstęga powinna być w 3 rzędzie wiec tu lepiej aktywnie.

odbiegamy od tematu, o tym w innym wątku.
                      Last edited by bolonietoperz; 29.03.2017, 09:38.
                      Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Zamieszczone przez bolonietoperz Zobacz posta
                        hyba nie myślisz że mają to być mocowo takie same , 1 mocniejszy i 2 słabsze pewnie wyjdzie trochę drożej ale korzyści większe , nigdy nie mówiłem że aktywnie to najtaniej.
                        Rożne mocowo wzmacniacze tez nastręczają problemów
                        To kolejny powód dla którego nie polecam takiego rozwiązania

Wracać do tematu to idealna wysokotonowka wg mnie do gerlicha jest szpilka od scana
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czyli już znasz różnicę między Panem a Chamem.
                          Pewnie, ze tak. Szczególnie błazna można latwo rozpoznać.

Skomentuj

Znam takich co kupili zestaw pomiarowy clio nadal nie potrafią go użyć
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Znam takich co kupili zestaw pomiarowy clio nadal nie potrafią go użyć
                              mówisz o sobie albo o kimś z Zielonej Góry?
                              Ja w Katowicach Piotrowicach w technikum Radiowotelewizyjnym miałem przez 3 lata miernictwo 6 razy w tygodniu.
                              Teraz mierzę ARTą tak jak to robi Pan Linkwitz.

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                              Pewnie, ze tak. Szczególnie błazna można latwo rozpoznać.
                              Czyli nie znasz.

Skomentuj

mówisz o sobie albo o kimś z Zielonej Góry?
                                Ja w Katowicach Piotrowicach w technikum Radiowotelewizyjnym miałem przez 3 lata miernictwo 6 razy w tygodniu.
                                Teraz mierzę ARTą tak jak to robi Pan Linkwitz.

Czyli nie znasz.
                                chyba zaraz pójdę po popcorn ...

Skomentuj

Nie rozumiem skąd tyle emocji nie związanych z tematem postu ... ale ja w tym czasie znalazłem w Google kilka istotnych dla tematu informacji m.in. konstrukcja za 23.000 USD birkmann capra http://v1.stereotimes.com/munich2005c.shtml
                                  dodano "tylko" 20" woofer gorlicha które obecnie są do kupienia na expolinear właśnie wysłałem do nich zapytanie, poza tym w archiwach forum wyczytałem też, że podobne rozwiązanie zastosował przed laty P. Pruszczyński z proa w rozwinięciu swoich dwudrożnych Anna Maria Jopek zbudowanych właśnie na gorlichu vk170 i ss2900 i pomimo potężnego basrefleksu umiejscowionego od tyłu na "niepoprawnej" wysokości magnesu głośnika i rezygnacji z rury basrefleksu - zostawił tylko otwór 80 mm - jednak po czasie stwierdził że bas jest źle kontrolowany i dodał 20" subwoofery gorlicha na gómowym zawieszeniu ... tak że kierunek mam zadany no chyba że cena z Niemiec będzie poza budżetem wówczas poszukam coś o zbliżonych parametrach do 20" gorlicha ... serdecznie wszystkich pozdrawiam
                                  Last edited by Polkern; 29.03.2017, 21:22.

Skomentuj

sorry omyłka pisarska miało być 20 mm woofery a nie 20" :)

Skomentuj

Arek do swoich kolumn dokłada poprostu aktywny subwoofer. I na tym kończą sie aktywne filtry u niego.
                                      Kiedys był ich zwolennikiem jak budował samochody zawodnicze po 100tys zł szt. Ale korzystał wtedy z najwyższych i najdroższych modeli procesorów dostępnych na rynku. Kilkukrotnie sie spotkaliśmy i rozmawialiśmy. Mój kolega prowadził zakład wpisany do jego grupy.

A br rzeczywiście był za głośnikiem ale obudowa w środku wyglądała jak "istny labirynt"
                                      Mój kolega miał przez dłuższy czas te kolumny w domu
                                      Drugi na gorlichach jeździł na zawody car audio

Z ciekawostek to głośniki te maja regulowana dobroć
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Arek do swoich kolumn dokłada poprostu aktywny subwoofer. I na tym kończą sie aktywne filtry u niego.
                                        nie odpuścisz ? jeśli ktoś czegos nie umie zrobić niech nie robi
                                        Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

No i "uczyniłem" to !!! Jest to 3-way warty wg komercyjnych cenników wart ze 650 000 zł ... kwota z podanej w testach ... pominę link ale kto czyta prasę branżową znajdzie ... jak to gra? No właśnie na ten prawie milion ... na bardzo poważnie to ten w śmiesznej cenie wooferek w zamkniętej obudowie 81 litr i reszta VK 170 + CD2.0 dają totalny odjazd ... czyli hi-end bez pitu pitu?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X