Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak zrobic cos takiego??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak zrobic cos takiego??

Jak obliczyc wymiary tuby podobnej do zaznaczonej na obrazku.?? z góry dziex za pomoc!!:)
    Załączone pliki

Na zanaczonym obrazku to są tylko podstaawki w takim kształcie. To jest obudowa zamknieta z membrana berna.

Skomentuj

e ?

NAPEWNO nie sa to podstawki...

estradowe kolumny z membrana bierna ? sredni pomysl ...

edit:

http://www.audiostereo.pl/Tonsil_TON...-97-473-1.html poczytajta :)

Skomentuj

Widocznie musiało mi sie pomylić z innym zestawem. Przepraszam.

Skomentuj

Nie rozbierałem tych kolumn ale wydaje mi się że jest to bass reflex tyle że kanał ma b dużą powierzchnię i rozszerza się ku wylotowi-przez to żeby nie był zbyt długi jest dostrojony dość wysoko.Jak to obliczyć nie mam pojęcia-bo jest to kombinacja krótkieo falowodu i br...więc nie wiem czy podchodzi to pod standardowe obliczenia.

Skomentuj

Jak obliczyć?Normalnie,jak każdy br.Miałem takie cuda,jedne z pierwszych.Nie wiem jak obecnie ale w moich był tylko wycięty prostokątny otwór niby br a element zaznaczony na zdjęciu pełnił rolę tuby kierunkowej czy jak to nazwać.W każdym bądź razie,basu to one miały jak na lekarstwo.Niezbyt szczęśliwa konsrukcja ,zarówno do domu jak i na poważne imprezki.Takie brzęczydła.
            PZDR

Skomentuj

osatni naprawialem te kolumny i tam nie mam zadnego portu br z roizszezeniem jest tylko wycieta dziurwa w płycie na kształt zaokraglonego prostokata

Skomentuj

Kuba, .....i jest skierowana w dól do plastikowej skrzynki z przodu otwartej.U mnie dodatkowo dolna ścianka była pod kątem.Przynajmniej tak było w moich.

Skomentuj

Na linię transmisyjną mi to raczej nie wygląda.

A kwadratowe (prostokatne) BR można przecież obliczać w WINISD

Skomentuj

Czaruję...
                  X