Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny w trakcie budowy... prośba o pomoc przy głośnikach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny w trakcie budowy... prośba o pomoc przy głośnikach

Witam,
    Wiem, że trochę dziwna ta prośba w tym momencie, ale do rzeczy...

Korzystając z kilku dni wolnego i cieplejszych dni zacząłem dawno planowaną budowę nowych kolumn:) Udało się zrobić szkielet, pierwszy raz korzystałem z nowych narzędzi, frezarki i struga elektrycznego. Do tego kilka innych nowych gadżetów i przyznam, że pracuje się całkiem przyjemnie. Przede wszystkim cieszy mnie dokładność spasowania, możliwość fazowania pod dowolnym kątem itp. Jak klej zwiąże wystarczy wszystko delikatnie podrównać papierem i można działać dalej. Wrzucę kilka fotek z dziś i mam zamiar na bieżąco dokumentować postępy. Choć wolne mam co 1-2 tygodnie, więc myślę, że finał prac będzie za 1-2 miesiące:/

Ale mam teraz do Was pytanie, bardzo ważne dla mnie obecnie. Długo zastanawiałem się nad projektem kolumn, zaczynałem przymiarki do czegoś najprostszego, w końcu doszedłem do głośników za kilka tysięcy. Stwierdziłem, że pora wrócić na ziemię i wybrałem dosyć prosty projekt na popularnych obecnie głośnikach SB - konkretnie ten: http://www.audioexcite.com/?page_id=6373 (SB15NRXC30 + SB26STAC-C000-4) Obudowa będzie inna, w formie małych podłogówek.

I zastanawiam się obecnie (widząc ile pracy będzie z obudowami) czy te głośniki to nie jest zbyt budżetowy wybór? Chętnie ten woofer SB15NRXC30 połączyłbym z jakimś lepszym tweeterem np. HDS tw. Ale takiego projektu nigdzie nie znalazłem. Głośników jeszcze nie mam kupionych, ale na dniach muszę zamówić. W tym momencie mogę się jeszcze zdecydować na dowolną 15-stkę, która zagra w ok. 11L. Doradźcie proszę coś, jak nie, to trzymam się wybranego projektu.

Last edited by brTK_; 01.05.2017, 19:20.
Czaruję...
X