Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nietypowe głośniki Tonsila

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nietypowe głośniki Tonsila

Witam
    W katalogu Tonsila znajduja sie takie kolumny jak Excellence, czy Fenix. Zamontowane sa w nich glosniki, ktorych nie ma w katalogu. Czy ktos wie czy (i gdzie) mozna takie glosniki zdobyc i skad wziac ich dane?
    Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz

Mnie tez to jakis czas temu interesowalo, zaciekawilo ;] najlepiej dorwac kogos kto ma takie kolumny i niech sprawdzi co w nich siedzi ;]

Skomentuj

siedza tam niektóre wersjie GDN jezeli chodzi o niskotonowce lub glosniki o oznaczeniach Tonsil GTC ... szukajcie na www.conrad.de

Skomentuj

przeciez Tonsil sprzedaje tego niskotonowca GDN 13/50/9 jedyne 176 PLN :) ten jest w excelence
        kopulki nie ma w ofercie ale widzialem je ze 2 lata temu na gieldzie w Krakowie na Balickiej, schematy zwrotnic mozna znalezc w sieci w sumie mam je :) a obudowy mozna pomierzyc w sklepie :)

w fenixach nie wiem co siedzi wiec nie pisze

Skomentuj

Jeśli dobrze pamiętam to te przetworniki były zdaje się z plecionki z włókna szkalnego tak?Takie charakterystyczne białe membrany z carną nakładką przeciwpyłową?

Skomentuj

tak one sa z włokna szklanego i maja takie potezne magnesy, robia wrazenie :) ale cena jak na tonsila troszke zaporowa

Skomentuj

Hmm...rok temu pytałem sie o nie w sklepie firmowym i życzyli sobie za te 13 89PLN za sztukę.

Skomentuj

Ja slyszalem ze Tonsil produkuje niektore typy glosnikow, ktore nie sa przeznaczone do sprzedarzy detalicznej, a jedynie do montowania w kolumnach tej firmy. Nie wiem czy to prawda ale chyba tak, poniewaz nigdzie nie moge takich znalezc.
                Tom, ja nie chce zbudowac takich kolumn pytam sie jedynie z czystej ciekawosci.

Skomentuj

a może mają takie głośniki w serwisach?? Na stronie tonsila jest adres na który można wysłać zapytanie dotyczące serwisu... np. "Mam kolumny xxx firmy tonsil, niestety głośniki poszły się kochać. Czy mogę gdzieś kupić części zamienne??"

Skomentuj

Kiedyś koleś u mnie w mieście miał takie głośniki. Miał takie z białą i fioletową membraną.(to wg mnie była celuloza, a nie włókno szklane). Za 13 chciał ok. 60zł, a za 17 ok. 70zł.

Skomentuj

wszystkie głosniki tonsila są do kupienia oficjanie - nie przez płot tylko kwestia z kim sie rozmawia... czasem pan zenek ze sklepu nie chce poszukać w hurtowni" takich wymysłów upierdliwego klienta- jakby gdn16/30 był zły....."
                      mieliśmy je swego czasu w firmie ale zainteresowanie było małe..cena
                      pozdro

Skomentuj

cursor to byly glosniczki z serii GTC i nie byla to celuloza tylko polipropylen :) Pozdrawiam

Skomentuj

z białą membraną, to rzeczywiście włókno szklane. Nie jestem materiałoznawcą, ale jakieś włókna to są napewno (widziałem z bliska, są miłe w dotyku )

Skomentuj

na karcie katalogowej tych glosnikow wyraznie jest napisane :) cytuje "Polypropylen-Memrane" Tonsil GTC17/50/1, mam taki w domu i wydaje mi sie ze to jednak polypropylen jest Pozdrawiam

Skomentuj

Chyba mowa tu jest o dwóch różnych seriach...

Skomentuj

w excelnece nie ma serii gtc jakby ktos chcial wiedziec tam sa glosnik z wlokna szklanego (midbasy) i tonsil je sprzedaje, natomiast wysoktonowka to kopulka z tubka
                                gdwk 10/80/20

Skomentuj

Czaruję...
                                X