No właśnie, wtf z tymi "kolumnami"? Małe to strasznie, kupione kiedyś na allegro za chyba 50 zł z wysyłką, a jak teraz wyciągnąłem to zza monitora i czeluści biurka, włączyłem coś... I się mocno zdziwiłem. Małe, cieniutkie i gra. Gra sporo lepiej niż zestawy komputerowe, z tych tańszych ale 2.1. I zastanawiam się o co chodzi i jak to działa, bo w necie coś gdzieś ktoś wspomniał, że to głośniki w technologii NXT, trochę w google pokopałem i nawet na wiki coś jest - ale nie rozumiem jak to działa, bo coś cienko z moim angielskim w tym temacie. Ktoś coś powie jak to działa i dlaczego coś grubości 2-3 cm potrafi zagrać?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Teac NXT - wtf?
Collapse
X
-
-
Kpisz sobie? Przed założeniem tematu mam najpierw sprawdzać czy dany sprzęt jest na allegro? Stoi to u mnie w domu od dłuższego czasu i na sprzedaż się nie zanosi, właśnie ze względu na rozmiary - nie zajmuje za dużo miejsca na biurku, gdzie go nie ma. A jak z kompa korzystałem do grania na słuchawkach, to uwagi na dźwięk nie zwracałem, bo i tak jak już grało to albo cicho muzykę, i nie zwracałem uwagi jak to gra, albo mama sobie słucha czegoś tam. Aż tu nagle dzisiaj wyjąłem i zacząłem się zastanawiać jakim cudem taki cienki i mały głośnik może coś sensownego z siebie wydać. Bo robi to za skuteczny szerokopasmowy... A że stoi przy kompie od kilku lat i nie zwracałem na to uwagi, bo stwierdziłem, że i tak nie zagra, to to już nie moja wina. Puściłem sobie wspomniane przeze mnie gdzieś Crazy in love na yt na słuchawkach, potem na pierdzikach w laptopie i stwierdziłem, że sobie włączę z ciekawości. No niestety ale allegro nie trzyma aukcji przez, lekką ręką, kilka lat... Historia zakupów też fest, chyba pół roku ostatnie.Last edited by siewcu; 19.08.2017, 22:11.
Skomentuj
-
Ostatnio powstały głośniki szerokopasmowe BMR odtwarzające bas jak klasyczne głośniki a średnie i wysokie tony jak NXT. Ich zaletą jest szersze od zwykłych szerokopasmówek promieniowanie wysokich tonów.
http://www.tectonicelements.com/bmr-speakers/Last edited by Echo1; 19.08.2017, 23:04.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaRozkręć i zobacz co jest w środku
Skomentuj
-
Puściłem sobie coś jeszcze raz. Niestety się dowiedziałem, że gdzieś mi szlag trafił większość muzyki z kompa :/ ale coś się znalazło. I albo jestem już głuchy, albo coś dziwnego z nimi jest - scena jakby jest, ale nie do końca, a z głębią szału nie ma... Ale da się usłyszeć tyle, że to gitara a nie perkusja :P Chyba że to kwestia tego, że miałem głośniki metr przed sobą i one były metr od siebieMusiałby tego posłuchać ktoś bardziej ogarnięty niż ja, ale i tak by było ciężko, bo głośno to to nie zagra...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postagłośno to to nie zagra
Skomentuj
-
Może sam spróbujesz zmierzyć? Wystarczy program LIMP i prosty obwód z rezystorem podłączony do karty dźwiękowej.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postaczegoś co tam jest
Skomentuj
Skomentuj