Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dsk czy esk 165 a moze...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dsk czy esk 165 a moze...

witam

mial by byc to zestaw na przod do auta. radyjko pioneer 4x 50max /21rms (ma mp3 jak dla mnie gra swietnie wiec zostaje :P )
    dsk165 z opisu wydaje sie byc glosniejszy z nieco lepszym pasmem a zarazem nizsza cena od esk a moze sie myle?? jest jakas lepsza opcja w tej cenie czy to najlepszy wybor??
    dodam ze lubie sluchac glosno muzyki z podbitym basem. mam wzmacniacz alfreda 2x 300 max glosnik z tuby spalilem sam nie wiem czy z winy przesterowania. moze ten wzmacniacz dac na glosniki z przodu? a do tuby lepszy kupic?

co do wygluszenia to czy maty z allego beda stykac czy do niczego sie nie nadaja??

zastanow sie nad czyms z tonsila glosniki sa naprawde pozadne i dosyc tanie

co do wzmkow alfreda raz tylko jednego zmierzylem i wyszlo ze mial niecale 57 W deklarowane wlasnie 300

Skomentuj

co do alfreda ja dawalem mu 2x 60 rms widac nie pomylilem sie wiele 300w to max nie rms :) wiadomo ze to co pisze na wzmacniaczu daleko mija sie z prawda btw jak zmierzyles ta moc?? jak to zrobic starczy jakis miernik ?? :) przyda mi sie to przy zakupie nastepnego hehe

a co do glosniczkow hhhmm jakos nie mam podejscia do tonsila wole wydac tym razem troszke wiecej i nie zastanawiac sie juz czy to wina glosnikow. podobnie jak z tanszymi odpowiednikami sa ich zwolennicy i przeciwnicy.

a reszta forumowiczow spi jeszcze ?? :) prosze o opinie na temat :)

Skomentuj

DSK jest na piance,ESK na gumie.Grają podobnie,różnica na ucho jest pomijalna.Cenowo korzystniej wypada DSK tylko nie wiem ile ta pianka wytrzyma.
        Tonsila odradzam jeśli masz kase na Hertza.Tym bardziej że chcesz to radiem zasilić.
        Maty są OK.Polecam,sam z nich korzystam i najlepiej się kleją na cieplo.

Skomentuj

eee dks maja 4 zwrotnice a esk 2 czy mi sie zdaje?

Skomentuj

prozak, zdaje Ci sie,to prawie bliźniaki.

Skomentuj

tak masz racje widzialem zdjecie z jedna zwrotka, na alegro juz widac ze sa po 2 na strone

mam jeszcze pytanie gdzie ulokowac te gwizdki i w ktora strone skierowac

Skomentuj

Prozak, najlepiej by było w okolicy lusterek,na słupkach,zależy od Twych możliwości manualnych.I nie kieruj lewego bezpośrednio na kierowce i na odwrót!Lepiej jak oś lewej kopólki będzie trafiać na pasażera a prawa na kierowce.Nie zawsze sie to sprawdza ale ogólnie zapewnia poprawną stereofonie.Pamiętaj o wytłumieniu drzwi i likwidacji wszelkich luźnych,brzęczących elementów,jeśli włożysz w to serce i chęci to będziesz bardzo zadowolony.I szczerze Ci tego życze!

Skomentuj

checi mi nie brak a serce w autko zawsze wkladam.

poczytalem o tych hertzach i zmieszalem juz sie, sporo wypowiedzi czytalem ze dsk zagraja glosniej i beda "stabilniejsze" jednak nikt nie mowil o piance i tu moze byc zonk nie wiem juz ktore wybrac :/

Skomentuj

Prozak, zależy od porfela.Jak bym miał luźną kase to bym wzioł ESK,guma jest pewniejsza niż pianka.
                    A tak ogólnie,instalowałem i to i to,różnica nie jest tak powalająca jak niektórzy twierdzą.Najbardziej boję się o tą pianke(bo sam to mam) czy za szybko nie wypadnie.Ale pewnie gwarancje wytrzyma...

Skomentuj

hhhmmm kusi mnie dsk bo lepszy i tanszy ale z pianka nie mam milych wspomnien z drugiej strony hertz raczej by nie wypuscil bubla.

u mnie lekkiego zycia one nie beda mialy i tymbardziej sie zastanawiam.

glosno sluchasz muzyki?? co powiesz o jakosci wykonania tej pianki??
                      a moze ktos jeszcze ma te glosniki i lubi podkrecac glosnosc??

Skomentuj

Jak na mój gust głośniczki są w porządku,nie boją się większych natężeń.Z tą pianką to też jak Ty sie pocieszam :).Ale myślę że do cholery z 5lat wytrzyma?

Skomentuj

hehe wiech chyba bede bral dsk zobaczymy ile pociagna :)

dzieki za pomoc

Skomentuj

Czaruję...
                          X