Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SB Acoustics 7,5” SATORI MW19P-8 - powiedzcie proszę, że dobry na bas .

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SB Acoustics 7,5” SATORI MW19P-8 - powiedzcie proszę, że dobry na bas .

SB Acoustics 7,5” SATORI MW19P-8

https://audiotransducers.com/pl/18cm/411-sb-acoustics-mw19p-8-satori.html

- mam taką wizję :) żeby ten przetwornik dać na sekcję niskotonową do 3-way.
    Zauroczył mnie wizualnie :)....wiem, wiem ...nieważne jak wygląda ważne jak gra.
    Ale raz chciałbym zacząć od d..y strony , tylko czy to może mieć ręce i nogi?
    Co myślicie, sprawdzi się "na dole" w basrefleks?
    Też mi właściwie zależy na basowcu do względnie małej obudowy, na froncie (podział 500Hz) , więc może właśnie papirus egiptus ?
    Zawsze ciut większa masa drgająca od 7".

Help...powiedzcie, że zagra przepięknym punktowym niskim nieskazitelnym głębokim mięsistym i potężnym basem? :)
    Last edited by Ananas; 17.11.2017, 15:21. Powód: pomyliłem przetworniki

(nie punktowym tylko konturowym - miałem na myśli)

a dokładnie chodzi mi o ten przetwornik:
    http://allegro.pl/glosnik-sb-acousti...rs_rule_id=201 (Głośnik SB Acoustics Satori MW19PNW-8 7.5" 8o)

Skomentuj

Zamieszczone przez Ananas Zobacz posta
      (nie punktowym tylko konturowym - miałem na myśli)

a dokładnie chodzi mi o ten przetwornik:
      http://allegro.pl/glosnik-sb-acousti...rs_rule_id=201 (Głośnik SB Acoustics Satori MW19PNW-8 7.5" 8o)
      3 drogi i SD jak w 18 calach. Raczej popatrz za WO24. Ten 19 to można w 2 drogi dać. Zobacz u Troels Gravesen.

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Też tak uważam, że mimo wszystko to średni pomysł, żeby taki woofer dawać w 3-way z podziałem w okolicy ~500 Hz.

A może 2,5 drogi? 2xMW19 + TW29RN :biggrin:
        Całość będzie miało większą skuteczność niż 3-way z WO24 a basu też nie powinno brakować.
        "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
        JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Jak tyz tak mysle, na niskotonowy do 3 way to 9 cali min., ten raczej do 2, 2.5way. Miesistym to niestety nie zagraja, raczej cos w wadzie sredniej. 19ta to raczej na monitory, MTM, MMT, napewno dobry glosnik w swojej klasie ale subbass z niego nie bedzie

Skomentuj

Dziękuję wam za podpowiedzi, rozsądek wygrywa.
            zatem użyję WO24P-8

Jeszcze jedno pytanko, jak sądzicie Harman Kardon HK690 napędzi mi 3 drogi z tym WO24? Pobór ma 620W

Skomentuj

A co ma pobór wzmacniacza do tego czy napędzi czy nie napędzi kolumny?
              To jest to? https://www.hifiengine.com/manual_li...on/hk690.shtml
              Myślę, że da sobie radę...
              "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
              JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Nie pamiętałem mocy wzmacniacza, napisałem co przyszło mi do głowy, ale tak, to jest to ...dziękuję.
                2,5 drożne kolumny na węglówkach skana napędził bez problemu więc też liczę że poradzi sobie z WO24 na basie.

Skomentuj

A gdyby wsadzic te Satori w TL zamiast BR, co fachowcy od TLow mysla, dawno nie bylo takiego projektu - ja nie mam takich mozliwosci niestety - brak warsztatu stolarskiego.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel L Zobacz posta
                    A gdyby wsadzic te Satori w TL zamiast BR, co fachowcy od TLow mysla, dawno nie bylo takiego projektu - ja nie mam takich mozliwosci niestety - brak warsztatu stolarskiego.
                    Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta

Już dawno trwają prace nad takim projektem Tl. Ale na forum nie będzie go do skopiowania, będzie w nim satori szmata satori 16 no i wo24
                    Last edited by andiandi2103; 20.11.2017, 05:10.

Skomentuj

To musi byc jakas wazna tajemnica panstwowa, skoro mamy tylko przecieki o istnieniu takiego projektu - no i tylko zdjecie z profilu. To juz ogolnie jakas podejrzana operacja...

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Skomentuj

Taaaa, jak ktoś coś pokaże, ale nie ma ochoty podzielić się dokumentacją to już zaczynają się szyderstwa.

Może kolego Pawel L zaprezentujesz innym swoje projekty ze wszystkimi ważnymi informacjami technicznymi?
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel L Zobacz posta
                          To musi byc jakas wazna tajemnica panstwowa, skoro mamy tylko przecieki o istnieniu takiego projektu - no i tylko zdjecie z profilu. To juz ogolnie jakas podejrzana operacja...
                          To nie jest tajemnica, tylko masa pracy, czasu i pieniedzy wlozone w projekt. Z pewnoscia zostana pokazane kolejne jego odslony, ale ile i co zostanie pokazane, to nie zalezy ode mnie. Prosze sie zatem nie dziwic, ze nie kazda rzecz pokazywana na forum, musi byc od razu szczegółowo opisana. Nie kazda fotografia na forum, to zapowiedz kompletnego projektu. Ja np lubie jak forumowicze wrzucaja cokolwiek nad czym pracuja, bo dla mnie ich praca moze byc inspiracja.

Generalnie marudzenie bedzie zawsze. Jak sie nic nie pokazuje, to pewnie nic nie robi. Jak cos pokaze, ale tylko kawalek to tajemnica panstwowa. Ciezko wszystkich zadowolic, ale taka to juz natura czlowieka.

Skomentuj

Przeciez to byl zart. Dobrze wiem ile czasu trzeba spedzic by zrobic naprawde dobry projekt, nawet w dzisiejszych czasach kiedy mamy dostep do tanich narzedzi testowych i programow. Sam czas wykonania bud testowych do TL w kilku incarnacjach to sa miesiace, plus koszty materialu. I cholera wie czy na koniec wyjdzie z tego cos wartego poswieconego czasu, b. dawno temu babralem z projektami Daline Focala, mimo ze budy i x-over byly juz zaprojektowane to i tak robilem po swojemu by mi pasowalo i z ciekawosci co sie stanie gdy... i dalej uzywam Clio ktory pracuje w DOS, bo dziala i czasem jest idiotproof, nie wymaga kalibracji. Wiec prosze nie wkorzaj sie. Nie wiem czy wszyscy na forum lub podgladajacy chca pod....lic prace i wysilek kilku osob, moze i tacy sa, niewiem. Ja nawet nie mam tyle czasu by poswiecic go na przegladanie wszystkiego, odpisywanie.
                            Z drugiej strony moglbys podac troche detali. Mozesz zrobic tak jak Troels, czy Meniscus - udostepnic plany za oplata by zwrocily sie czesciowo koszty projektu - fair and square.

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Skomentuj

Czaruję...