Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pomoc w doborze wooferów do kolumn

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pomoc w doborze wooferów do kolumn

Witam,

W temacie HA jestem zielony, swojego czasu interesowałem się CA i miałem też istalację w samochodzie, która z czasem ewoluowała, ale mniejsza o to.
    Chciałbym zacząć przygodę z HA, na chwilę obecną nie mam nic :) Planuję zakup amplitunera stereo w stylu vintage (podłączenia do telewizora, AUX, oraz dokupienie gramofonu do tego, gdyż już trochę płyt mam, a nie ma na czym słuchać).
    Zastanawiam się nad zbudowaniem kolumn, tweetery mam jeszcze z czasów CA i chciałbym je wykorzystać, bo podobała mi się jego gra - wavecor tw030wa05 (4ohm, ale chyba przy tw nie powinien to być problem?). Pytanie co dobrać na woofery. Ogólnie lubię muzykę różnej maści, od jazzu, bluesa, po kawałki, gdzie sekcja basowa gra główne skrzypce. Ogólnie ma być czysto, ładnie, a do tego z przytupem. Parę lat temu w car audio był swojego rodzaju szał na woofery stx w.18.200. To taka propozycja ode mnie, natomiast tak jak piszę, ostatnio nie jestem na czasie, może wyszło coś znacznie lepszego w przystępnych pieniądzach. Ze względu, że lubię niekiedy mocniejsze granie miałbym w planie wstawić po 2 woofery na kolumnę. Co o tym myślicie? Czy lepiej dołożyć do jakiś innych głośników?

Pozdrawiam

sprzedaj wszystko co możesz i zrób np te masz opis zdjecia zwrotnice i recenzje
    lub wybierz cos z gotowych projektów z tego forum
    żadnych zmian na własną rękę dokładnie wg opisu

http://audiohobby.pl/index.php?topic=5185.0

Skomentuj

Czaruję...
    X