Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Vifa tc20td05-06 - gdzie kupić lub jaki zamiennik

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Vifa tc20td05-06 - gdzie kupić lub jaki zamiennik

Niestety przy zabawach z diy-audio "udało" mi się spalić w 1 kolumnie ww głośnik wysokotonowy.
    Chyba go już nie produkują i nie mogę namierzyć gdzie go dostać.
    Może ktoś z Was ma; wie gdzie jest; lub poradzi czym zastapić - najlepiej, żeby nie mieszać ze zwrotnicą w kolumnie.
    Pewnie i w 2 musiałbym też dać zamiennik jak istnieje.

Tez kiedys zalatwilem sobie przy pomiarze - myslalem ze poziom sygnalu byl zaniski. Cos z Seas, SB by nie pasowalo, wedlug mnie nie gorsze glosniki i nie wierze ze masz jakas skomplikowana zwrotnice by niedopasowac innego glosnika. Moze jest nowsza wersja wersja tej 20tki lub cos podobnego z Tympany, Peerless

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Skomentuj

Dzięki za odpowiedź, będę szukał. W Tympany już patrzyłem i nie nalazłem identycznego odpowiednika. Ale pewnie za mało się na tym znam.
      Sprawa zrobiła się jakby mniej pilna - rozebrałem głośnik i okazało się, ze cewka jako cewka jest cała tylko drucik cewki stopił się na doprowadzeniu do syków. Jakoś go wczoraj zlutowałem. Trudno było i to bardzo, wygląda źle. Ale gra! I nie słyszę żeby gorzej. Tylko jak długo?

Skomentuj

A to nie byłoby coś dla Ciebie? https://www.olx.pl/oferta/glosniki-w...tml#73a87970ac
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
        X